StoryEditor
TribinaPERMA-HORTI

Program u sklopu projekta pomaže učenicima da pokrenuti vlastitu ekološku poljoprivrednu proizvodnju

Piše AGGRA
10. travnja 2020. - 22:24
Učenici mogu naučiti kako sami stvoriti eko uzgojAggra

Nastavak provedbe projekta Perma-Horti – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu – Virtualne edukacije iz ekološke poljoprivredne proizvodnje stavlja naglasak na proizvodnju organske hrane i edukacija koja potičena ekološku proizvodnju.

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA-om, nastavlja provedbu projektnih aktivnosti u sklopu projekta Perma – Horti - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu koje su prilagođene s obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa.

Edukacija za permakulturni dizajn i ekološku poljoprivrednu proizvodnju namijenjena učenicima srednje Poljoprivredne škole, koja je bila planirana za mjesec travanj, ipak će se održati ali u obliku virtualnog predavanja.

Edukacija će učenike osposobiti za uporabu znanja i vještina iz područja koja obuhvaća permakulturni nastavni program te će im uvelike pomoći ako se odluče pokrenuti vlastitu ekološku poljoprivrednu proizvodnju. Tečaj sadrži edukativne cjeline o održivom uzgoju hrane i tlu, uzgoju trajnica i agrošumarstvu, sustavima za održivo gospodarenje vodom i otpadom, te tehnologijama i tehnikama za energetske sustave i gradnju.

image
LOGO projekta
Aggra

- Edukaciju smo prvotno planirali provesti u Poljoprivrednoj školi Stanka Ožanića, ali s obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa, aktivnost ćemo prilagoditi i provesti u skladu s preporukama nadležnih tijela, a to u ovom slučaju znači virtualno online predavanje. Novonastala situacija uzrokovana pandemijom korona virusa još više daje na važnosti ovakvim edukacijama i pokazuje nam koliko je važna proizvodnja organske hrane kao i edukacija koja će potaknuti mnoge na ekološku proizvodnju - ističe Senad Salihović, voditelj projekta iz AGRRA-e.

Ukupna je vrijednost projekta 854.143,73 kune. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a potpora Europske unije iznosi 854.143,73 kune (nepovratna EU sredstva 100 posto).

Izdvojeno

25. listopad 2020 11:11