StoryEditorOCM
TribinaIZGLASAN KVARTipo

Projektna dokumentacija za izgradnju nogostupa na Smiljevcu i opremanje prostora mjesnog odbora na Stanovima

Piše Zadarski.hr
12. travnja 2022. - 17:02

Jučerašnjim tribinama u mjesnim odborima Smiljevac i Stanovi uspješno je nastavljena ključna faza projekta KVARTipo.

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Na raspolaganju je bilo 145.000,00 kuna za MO Smiljevac i 175.000,00 kn za MO Stanovi. Cjelokupna alokacija za jedan i drugi mjesni odbor je utrošena.

Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

U prostorijama Mjesnog odbora Smiljevac raspravljalo se o 14 pristiglih prijedloga, nakon čega su se građani jednoglasno odlučili za financiranje izrade projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa u ulici Antuna Barca i ishođenje pripadajuće građevinske dozvole. Osim prijedloga malih komunalnih akcija, na tribini se raspravljalo i o drugim pitanjima zainteresiranih građana. Tako je na tribini postavljen upit vezan za nadležnost održavanja potoka te je iz UO za komunalne djelatnosti i zaštitu otoka dan odgovor da se radi o nadležnosti Hrvatskih voda kojima će se Grad Zadar obratiti da se očisti predio potoka u MO Smiljevac. Osim toga, na prijedlog građana da se stavi mimoilazna horizontalna ograda pored Caffe bar Ruber radi smanjenja brzine prolaska biciklista i motociklista te povećanja sigurnosti djece i pješaka, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša će provjeriti mogućnost izvedivosti i postupiti sukladno ishodu. Na inicijativu građana, provjerit će se i mogućnost intervencije i, ako uvjeti budu ispunjeni, obnoviti dio parkinga ispred POS-ovih zgrada.

Nakon toga, u prostorijama Mjesnog odbora Stanovi raspravljalo se o ukupno 35 zaprimljena prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati opremanje i uređenje prostora mjesnog odbora u ukupnom iznosu dodijeljene alokacije. Stavke uređenja i opremanja definirat će se u dogovoru s predstavnicima mjesnog odbora i UO za gradsku samoupravu i opće poslove. Za kraj, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša obavijestio je nazočne kako je naručen elaborat izmjene prometne regulacije i ugradnje uspornika za Molatsku ulicu, a nastavno na inicijativu građana da ista postane jednosmjerna. Zaključeno je da će se iznova sagledati scenariji za predmetnu ulicu i naknadno donijeti zajednička odluka.

Sljedeće tribine predviđene su u srijedu, 13. travnja, u MO Bokanjac i MO Novi Bokanjac.

19. travanj 2024 14:59