StoryEditor
TribinaPUPIĆ BAKRAČ ANALIZIRA ZAKONE

"Propisano je da se v.d. ravnatelja ne može biti duže od godinu dana. Osim ako se ne zoveš Renata Peroš!"

Piše Zadarski.hr
1. listopada 2019. - 10:40
zadarski_blok1-121118

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić-Bakrač poslao je priopćenje vezano uz ponovno imenovanje Renate Peroš kao v.d. ravnateljice Narodnog muzeja. Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti. 

ČUDA PO RENATI PEROŠ

Nakon što je Željko Lončar po tko zna koji put naprsno prekinuo sjednicu županijske skupštine u utorak 24.09.2019 godine sta nije nastavljena ni srijedu, ni četvrtak, ni petak, ni ponedjeljak. U međuvremenu u ponedjeljak 30.09.2019 godine isticao je Renati Peroš mandat v.d ravnateljice Narodnog muzeja Zadar po sili zakona. Tada se počinju događati čuda po Renati Peroš. Nakon što su shvatili da su prekidom sjednice i odugovlačenjem da sazovu njezin nastavak pucali sebi u nogu, odnosno u nogu Renate Peroš iz Županije preporučenom poštom u ponedjeljak šalju Uredu državne uprave obavijest o prekidu sjednice. Taj zahtjev istog dana kada je i poslan zaprimaju u Uredu državne uprave (koje čudo neviđeno, koja brzina od dostave). Nakon zaprimanja podneska na prijedlog Zadarske županije Ured državne uprave taj isti dan u ponedjeljak 30.09.2019 godine donosi dva rješenja (koje čudo neviđeno, koja brzina administracije). Istog dana prvim rješenjem razrješuju Renatu Peroš v.d ravnateljice Narodnog muzeja, a drugim rješenjem imenuju Renatu Peroš za v.d Narodnog muzeja Zadar!?

Ni tu čudima nije kraj. Zakon o ustanovama čl 43 jasno kaže :

Ako se na raspisani natječaj nitko ne prijavi ili nitko od prijavljenih kandidata ne bude izabran, natječaj će se ponoviti, ako posebnim zakonom nije drugačije određeno.

Do imenovanja ravnatelja ustanove na temelju ponovljenog natječaja imenovat će se vršitelj dužnosti ravnatelja ustanove ali najduže do godinu dana.

Dakle Zakon propisuje da se v.d ravnatelja ne može biti duže od godinu dana. Osim ako se ne zoveš Renata Peroš. Onda Zakon ne vrijedi može i duže od godinu dana.

Što smo naučili iz svega ovoga ?

Kad je u pitanju Renata Peroš sve se može, čuda neviđena.

A vi stoko sitnog zuba rješavajte svoje administrativne probleme danima, mjesecima, godinama…

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač


 

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 05:01