StoryEditorOCM
TribinaPROJEKT "ZAŽELI"

Raspisan javni poziv za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u Općini Sveti Filip i Jakov, evo koji su uvjeti

Piše Zadarski.hr
23. kolovoza 2022. - 11:01

Raspisan je Javni poziv za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u Općini Sveti Filip i Jakov za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „ZAŽELI – Sveti Filip i Jakov – faza III“ – Radnica za potporu i podršku starijim i/ili nemoćnim osobama.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ predstavlja nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe, aktivnosti koje su se kroz dosadašnju provedbu pokazale vrlo uspješnima i nenadomjestivima u lokalnim zajednicama.

"Novozaposlene žene, devet njih, će kroz 6 mjeseci svojim radom poboljšati kvalitetu života krajnIH korisnika, tako što će se svaka žena brinuti za korisnike uz isporuku kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Krajnjim korisnicima pružati će se pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, brige o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji i pomoć u kući", rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Problemi koje projekt adresira odnose se i na socijalnu isključenost osoba starije životne dobi kojima predstoji institucionalizacija, stoga su krajnji korisnici projekta osobe starije životne dobi, nemoćne osobe i /ili osobe s invaliditetom koje žive u ruralnim područjima u sastavu općine Sv. Filip i Jakov.

Projektne aktivnosti provodit će se na području Općine Sv. Filip i Jakov. Općina Sv. Filip i Jakov ima 4.703 stanovnika (popis 2021.). U sastav općine spada 7 naselja (Donje Raštane, Gornje Raštane, Sikovo, Sv. Filip i Jakov, Sv. Petar na Moru, Turanj i Babac).

26. travanj 2024 07:36