StoryEditor
TribinaSTANJE ZGRADE

Ravnateljica OŠ Petra Preradovića Stanka Pera Martinac odgovorila Duji Stanišiću (Most): Objavljena je fotografija skladišta, a ne učionice!

Piše Stanka Pera Martinac
22. travnja 2021. - 12:31
Zadar, 070920 Prvi dan skole u zadarskim osnovnim i srednjim skolama u okolnostima pandemije koronavirusa. Na fotografiji: OS Petar Preradovic; ravnateljica Stanka Pera-Martinac.Luka Gerlanc/Cropix

Ravnateljica OŠ Petra Preradovića Stanka Pera Martinac odgovorila je Duji Stanišiću (Most) na njegov istup objavljen na portalu Zadarski.hr "Što su djeca Petrčana skrivila da pohađaju ovako derutnu područnu osnovnu školu Petar Preradović, sve je puno vlage, nema ni sportskih rekvizita..."

"U svom obraćanju javnosti od 21. travnja preko Vašeg cijenjenog portala, gosp. Duje Stanišić iznosi neke netočne podatke vezane uz stanje područne škole u Petrčanima, na koje kao ravnateljica Osnovne škole Petra Preradovića, u čijem sastavu je i Područni odjel Petrčane, moram reagirati. Fotografija učionice koju gosp. Stanišić prilaže tekstu i navodi kako djeca borave u vlažnoj učionici što nije dobro za njihovo zdravlje, uopće nije učionica u kojoj učenici borave već skladišna prostorija u kojoj se drže materijali za održavanje čistoće škole i sredstva potrebna za održavanje higijene sukladno propisanim epidemiološkim mjerama (a to je bila i prije propisanih mjera). Sedmero učenika ovog područnog odjela borave u učionici koja nije vlažna i opremljena je sa svom potrebnom opremom za izvođenje nastave kao i učionice u matičnoj školi (što se vidi na fotografiji koju prilažemo).

Od listopada prošle godine učenici mogu koristiti i veliku dvoranu na katu koju je Grad Zadar potpuno renovirao i opremio za potrebe Mjesnog odbora Petrčane.

Što se tiče športske opreme, ona se obnavlja sukladno potrebama, a strunjača koju gosp. Stanišić spominje, zapravo je sklonjena u tu pomoćnu prostoriju radi otpisa i u tijeku je nabava novih .

Fasada zgrade uistinu je problematična jer je zbog načina gradnje podložna utjecaju mora. U proteklim godinama više puta je sanirana, a njezina sanacija predviđena je i za ovu godinu. Fasada će biti sanirana kad se dobro prosuši, kako i nalaže građevinska struka.

Nadam se da sam situaciju u školi prikazala onakvom kakva jest, bez ikakve namjere da se uvlačim u predizbornu kampanju."

Ravnateljica OŠ Petra Preradovića

Stanka Pera Martinac

item - id = 1093173
related id = 0 -> 1092967
25. rujan 2021 22:39