StoryEditorOCM
TribinaDR. IVO ŽUVELA

Silnice HDZ-a mi preko svoje ravnateljice poručuju da bih mogao opet na biro. Kada HSLS pregovara s takvim HDZ-om, ja ne želim biti dio te priče!

Piše Zadarski.hr
18. svibnja 2020. - 08:33

Zadarski liječnik dr. Ivo Žuvela jučer je objavio kako je izašao iz HSLS.

"Sa žaljenjem obavještavam javnost kako više nisam član HSLS-a.

Moja politička aktivnost počinje 2007., nakon što sam samovoljom jednog HDZ-ovog čelnika kao ginekolog proveo tri mjeseca na Zavodu za zapošljavanje s djetetom od 5 godina i kreditom od 7.000 kuna. Nisam bio dio stada- napisao je Žuvela na svom Facebook profilu dodajući kako je ta životna situacija bila je okidač za njegovu političku karijeru.

U želji da u Benkovcu nešto promijenim, 2009.g. sudjelujem na tamošnjim lokalnim izborima s programom koji se tek nedavno počeo ostvarivati. Kuće za odmor s bazenima i njihova povezanost s OPG-ima kao dio jake autohtone priče od pojedinih ciničnih novinara nazivane su "predizborne ludorije HSLS-a", čak i u vrijeme lokalnih izbora 2017., kada sam se na poziv Ogranka Zadar ponovno aktivirao nakon političkog mirovanja.

Nakon dosta vremena i lutanja liberala, pojavila se nada.

Nada u samostalan put, u nesputanu liberalnu priču temeljenu na sadržaju, programu i preduvjetima za jednu drugačiju, bolju Hrvatsku.

Pojavio se Dario Hrebak kao potencijalni lider. Dario koji radi čuda u Bjelovaru, koji jako promovira #redizajn Hrvatske. Dario kojeg sam zbog toga cijenio i poštivao.

U tom motivirajućem zanosu vrlo brzo preuzimam Ogranak Zadar, hvatam se Nacrta reforme zdravstva, dajem cijelog sebe za viziju Gotovčeve Hrvatske bez niskosti i mržnje.

A upravo tu niskost i mržnju opet osjećam od strane silnica HDZ-a u Zadarskoj županiji i gradu Zadru koji mi, nakon što sam ambulantu u Benkovcu digao na zavidnu razinu, preko svoje ravnateljice poručuju da bih mogao opet na biro.

Sada, kada HSLS pregovara o koaliciji sa baš tim i takvim HDZ-om, ja ne mogu i ne želim biti dio te priče.
Ponovno nisam i ne želim biti dijelom stada.

Moja je odluka isključivo osobne naravi, vođena vlastitim integritetom, stavom, dosljednošću i, na kraju krajeva, ponosom.

Pritom nikom ne spočitavam praktičnu narav takve koalicije. I dalje cijenim Daria Hrebaka, čovjeka koji je s transparentnosti postavio nove standarde u hrvatskoj politici. No žao mi je da se najbolji politički proizvod u posljednjih 30 godina predaje u ruke onima koji s transparentnošću nemaju veze.

Žao mi je što liberali u Zadru ponovno neće moći glasovati za kandidate HSLS-a na predstojećim izborima. To nije put kojim je, po meni, HSLS trebao ići. U vrijeme kada Hrvatskoj nasušno trebaju korjenite promjene nema mjesta kalkulacijama oko saborskih mandata.

Bez imalo grižnje savjesti ja nastavljam dalje. Vjerujem u Gotovčevu Hrvatsku, Hrvatsku koja je dom svih svojih ljudi, a ne samo podobnih. Svoja uvjerenja nastavit ću artikulirati kao čovjek s imenom i prezimenom.

Želim se zahvaliti svim krasnim ljudima iz HSLS-a (a ima ih puno, prepoznat će se) na ugodnoj plovidbi liberalnim političkim vodama, puno sam od njih naučio. Također, HSLS-u i svim kolegama želim puno sreće."

18. travanj 2024 06:35