StoryEditorOCM
TribinaSLUŽBENI POSJET ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Stiže izaslanstvo kineske provincije Hainan

Piše Zadarski.hr
9. prosinca 2019. - 16:08
hainan

U službeni posjet Zadarskoj županiji, u petak, 13. prosinca 2019. godine, dolazi izaslanstvo kineske provincije Hainan kada će biti potpisan Sporazum o uspostavi prijateljskih odnosa i suradnje između ove kineske provincije i Zadarske županije. Potpisivanje Sporazuma održat  će se u Maloj vijećnici Doma županije s početkom u 10 sati. 

Zadarska županija sa namjerom nastavka jačanja prijateljskih odnosa i uspostave međuregionalne suradnje između provincija NR Kine i Zadarske županije, a sa ciljem unaprjeđenja i obostranog povećanja gospodarsko-trgovinske razmjene te stvaranja poticajnog investicijskog okruženja, uspostavila je kvalitetne kontakte sa kineskom provincijom  Hainan.

Predstavnici kineske provincije izrazili su spremnost i interes za suradnju u sektorima poljoprivrede i prometa, razvoju zdravstvenog turizma, izvozu poljoprivrednih i ribljih proizvoda, upravljanju ljudskim resursima te u projektu proširenja Zračne luke Zadar. Poseban naglasak su stavili na suradnju predstavničkih tijela provincije Hainan (Provincijska Vlada) i Skupštinu Zadarske županije.

 

20. travanj 2024 04:10