StoryEditor
TribinaO INCIDENTU NA UTAKMICI U MOCIRAMA OGLASIO SE MNK KONTROL BIRO – AUTO ROGIĆ

Sucu koji je udario 2 igrača 12 mjeseci zabrane suđenja, a našem igraču koji je u samoobrani uzvratio 10 mjeseci. U Stegovnoj komisiji bio je i drugi sudac koji nije prekinuo utakmicu...

Piše Zadarski.hr
4. veljače 2020. - 13:15
veterani_nogomet20-281019

Povodom incidenta koji se dogodio na nogometnoj utakmici u dvorani Mocire 11. siječnja, dobili smo priopćenje za javnost MNK „Kontrol Biro – Auto Rogić” koje prenosimo u cijelosti.


Poštovani, nakon što smo pričekali da se smire emocije oko incidenta koji se dogodio na utakmici PRIMORAC LJUBAČ – KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ, dana 11.01.2020. godine, i donesu disciplinske kazne za sve uključene, osjećamo potrebu obratiti se javnosti kako bi ih upoznali s odlukama i sankcijama Udruge za mali nogomet Zadarske županije. Očekivali smo da će se Udruga za mali nogomet Zadarske županije očitovati povodom cijelog događaja, no do sada se to nije dogodilo. Ne bismo željeli da se problemi gurnu pod tepih, te smo voljni pomoći u njihovom rješavanju ako to na ikakav način možemo.

MNK Kontrol biro – Auto Rogić izražava žaljenje radi nemilih događaja koji su kulminirali udaranjem naša 2 igrača od strane suca. Nakon što je isključio našeg igrača, sudac je isprovociran time što mu je igrač sarkastično pružio ruku, udario nogom igrača te je došlo do naguravanja u kojem je naš igrač u samoobrani uzvratio, a sudac je u nastavku udario igrača koji je dotrčao smiriti situaciju. Igrač koji je došao smiriti situaciju stajao je širom raširenih ruku, ne pokazujući ni najmanju prijetnju i tako postao kolateralna žrtva.

Najoštrije osuđujemo nasilje na sportskim terenima te se želimo ispričati i svim našim navijačima kao i cjelokupnom sportskom dijelu malonogometne zajednice na incidentu koji je završio prekidom utakmice. Utakmicu nije prekinuo delegat, niti drugi sudac, iako bi to smatramo bilo normalno nakon što je službena osoba udarila igrače jedne momčadi, već je nakon našeg odlaska s terena prekinuta i registrirana rezultatom 3:0 za Primorac Ljubač.

Pitamo se jesmo li trebali nastaviti utakmicu nakon što je službena osoba udarila 2 igrača i jesu li možda postojale osnove da delegat i drugi sudac prekinu utakmicu? Ili je možda sudac koji je udario 2 igrača trebao nastaviti suditi momčadi i igraču kojeg je udario? Očito za drugog suca i delegata nije bilo ničeg spornog u udaranju naših igrača.

Utakmica je registrirana 3:0 za Primorac Ljubač, a naša momčad nije primila nikakvu obavijest u vezi toga. Nadali smo se da će nas netko nazvati i pitati za našu verziju nemilog događaja, ili da će nas bar obavijestiti o registriranom rezultatu. Željeli bi smo znati da li u takvim situacijama Udruga treba barem obavijestiti sudionike? Nažalost, to u našem slučaju nije bilo moguće. Uz to, nije bilo moguće doći do zapisnika utakmice niti do pravilnika Udruge kako bismo znali što očekivati i kako se ponašati u situaciji u koju smo dovedeni.

Da apsurd bude doveden do samog kraja, u Stegovnoj komisiji koja je odlučivala o kaznama sudionicima incidenta sjedio je isti onaj sudac koji nije osjetio potrebu prekinuti utakmicu nakon udaranja naših igrača, ili što bi se reklo „kadija te tuži, kadija te sudi“. Konzekvence? Sudac koji je udario 2 igrača dobio je 12 mjeseci zabrane suđenja, a naš igrač koji je u samoobrani uzvratio 10 mjeseci. Voljeli bismo znati kakve su sankcije za udaranje od strane službenih osoba u drugim savezima i sportovima, ali i da procijenite sami o razmjeru kazni.

MNK Kontrol biro – Auto Rogić na cjelokupnu situaciju ne ukazuje iz razloga da bi se prozivalo nekoga, već isključivo kako bi se većom transparentnošću i boljom komunikacijom radilo na boljitku malog nogometa u zadarskoj županiji, sve u cilju održanja i promocije sporta.

Sportski pozdrav, MNK KONTROL BIRO –AUTO ROGIĆ

 

Izdvojeno