StoryEditorOCM
TribinaISPRAVAK ČLANKA

‘Tajni aranžman za preuzimanje Turisthotela: jesu li četiri dioničara prodala dionice Tankerskoj po većoj cijeni od službene? Dobili su milijune eura!‘

Piše Zadarski.hr
6. ožujka 2023. - 10:38

ISPRAVAK

Povodom članka objavljenog 19. veljače 2023. na portalu Zadarski.hr pod naslovom „Tajni aranžman za preuzimanje Turisthotela: jesu li četiri dioničara prodala dionice Tankerskoj po većoj cijeni od službene? Dobili su milijune eura!” Tankerska plovidba d.d. je primorana reagirati radi zaštite svoga ugleda i interesa te tražiti objavu ispravka netočnih informacija.

Budući da je za društvo Tankerska plovidba d.d. nastala obveza objave ponude za preuzimanje društva Turisthotel d.d. u ovom trenutku zbog primjenjivih propisa nismo u mogućnosti detaljnije se očitovati na sve navode iz spornih članaka, stoga u najkraćem obliku ispravljamo samo sljedeće netočne informacije:

1. Nije točno da je Tankerska plovidba d.d. kupila dionice društva Turisthotel d.d. od „četiri velika pojedinačna dioničara” za cijenu ili uz uvjete koji su drugačiji od onih koji su službeno prikazani.

2. Nije točno da je predsjednik uprave Tankerske plovidbe d.d. g. Mario Pavić prijetio predsjednici uprave Turisthotela d.d. gđi. Meri Matešić Sičić.

3. Nije točno da bi Tankerska plovidba d.d. u slučaju da ne dođe do isplate dividende od strane društva Turisthotel d.d. ili u bilo kojem drugom slučaju, kupovala dionice društva Turisthotel d.d. njegovim novcem.

Točne informacije su da je društvo Tankerska plovidba d.d. i svi njezini organi, uključujući i predsjednika Uprave, do sada postupalo i nastavit će postupati u skladu s mjerodavnim zakonskim propisima koji se primjenjuju na vođenje postupka preuzimanja dioničkih društava kao i drugim pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Ovaj ispravak objavljenih informacija dan je u ograničenom opsegu zbog nemogućnosti društva Tankerska plovidba d.d. da u ovom trenutku detaljnije javno komunicira o tijeku ponude za preuzimanje društva Turisthotel. d.d. iako sporni članci sadrže i druge netočne navode i informacije. Izostanak izričitog ispravka takvih navoda i informacija ne smije se tumačiti kao priznavanje njihove točnosti. Tankerska plovidba d.d. zadržava pravo, u odnosu na sve netočne navode i informacije, poduzeti odgovarajuće korake radi zaštite svojih prava i interesa u skladu s primjenjivim propisima.

S poštovanjem,

Tankerska plovidba.

18. travanj 2024 10:02