StoryEditorOCM
TribinaZADARSKA ŽUPANIJA OBJAVILA JAVNI POZIV

Traže se pomoćnici u nastavi za predstojeću školsku godinu!

Piše Zadarski.hr
22. srpnja 2019. - 15:01
pomocnici_nastava1-191114

Zadarska županija na svojoj je internetskoj stranici objavila Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi / stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je Zadarska županija osnivač, za školsku godinu 2019/2020.

Na javni poziv mogu se prijaviti svi zainteresirani koji udovoljavaju uvjetima: imaju najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak i ne smije biti roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika kojem se pruža potpora. Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju.

- Pomoćnici u nastavi financiraju se iz Županijskog proračuna i sredstvima Europskog socijalnog fonda. Rad s pomoćnicima u nastavi proteklih se godina pokazao vrlo korisnim, a korisnici su bili zadovoljni – naveo je resorni pročelnik Ivan Šimunić i pozvao sve zainteresirane da u što skorijem roku podnesu svoju prijavu.

Detalji i dodatne informacije navedeni su u Javnom pozivu koji je dostupan na službenoj stranici Zadarske županije te na internetskim stranicama škola partnera u projektu kojima je Zadarska županija osnivač.

Podsjetimo, Zadarskoj županiji su za projekt "Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka" odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od osam milijuna kuna kroz četverogodišnje razdoblje. Ukupan proračun projekta iznosi oko 12,7 milijuna kuna, od čega Zadarska županija zapošljavanje pomoćnika u nastavi sufinancira sa 4,7 milijuna kuna.

26. travanj 2024 16:04