StoryEditorOCM
TribinaRADETINA IDEJA

‘Tražim da prvi polaznik edukacije o građanskom odgoju bude pročelnik Joso Nekić. Ako je itko zaslužio da prvi bude usavršen, to je on!‘

Piše Zadarski.hr
14. prosinca 2022. - 22:14

- S obzirom na to kako Jurica Dilber još uvijek nije smijenjen s mjesta ravnatelja ustanove Zadarski sport, a u najavi već imamo datum nove sjednice Gradskog vijeća, imam novi uvjet za gradonačelnika.

Kako smo u novom Proračunu, uz anketu i pripremu materijala predvidjeli i sredstva za edukaciju nastavnika, tražim da prvi polaznik edukacije o građanskom odgoju bude pročelnik Joso Nekić - poručio je na Facebooku gradski vijećnik i predsjednik SDP-a Daniel Radeta

Time se referirao na izjavu pomoćnika zadarskog gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo Jose Nekića kako se građanski odgoj neće uvesti u zadarske osnovne škole sve dok je on pročelnik za odgoj i obrazovanje.

- Smatramo kako je ovo pravi put da Nekić napokon shvati važnost uvođenja ovog predmeta. Zbog potpuno neopravdanog i bezrazložnog straha kod Jose Nekića, odlučili smo pomoći pročelniku da taj strah i prevlada na način da upravo on bude prvi, neformalni polaznik edukacije - navodi Radeta, te navodi kako Građanski odgoj počiva na tri stupa, a to su: demokracija, vladavina prava i ljudska prava.

image


Na fotografiji: pročelnik Joso Nekić
 

Luka Gerlanc/Cropix

- Ako pokušamo sadašnjeg pročelnika Nekića staviti u ovaj kontekst, jasno je da mu se on instinktivno opire, no, ako zamislimo budućeg Josu Nekića, onog koji će proći edukaciju iz građanskog odgoja, kao nadolazećeg čovjeka demokratskog mišljenja, jasnih procedura i angažiranog branitelja ljudskih prava, možemo shvatiti koliki je značaj građanskog odgoja. To je odgoj koji transformira čovjeka, usavršava ga, a ako je itko zaslužio da prvi bude usavršen, to je Joso Nekić - poručio je Radeta. 

19. travanj 2024 00:29