StoryEditor
TribinaMODES REAGIRA NA NOVU ČETVEROTRAČNU PROMETNICU KOD BOLNICE

Tražimo odgovornost za takvo nerazumno i neodgovorno razbacivanje novaca te inzistiramo na žurnom ispravljanju svih nedostataka!

Piše MODES
17. lipnja 2019. - 21:46
zadarski_blok3-121118

Priopćenje MODES-a za javnost prenosimo u cijelosti:

MODES pozdravlja svaki POKUŠAJ i dobru volju oko uređivanja infrastrukture, prometnica, nogostupa i sl. No, istodobno smatramo da bi svako trošenje javnog novca moralo biti svrhovito i za stvarno poboljšanje onoga što je valjda prvotna namjena i cilj izgradnje, a ne tek tako kao svrha samo sebi (ili tko zna čemu…).

Pozdravljamo, naravno, četverotračnu cestu od Crnoga pa sve do Opće bolnice Zadar, ali ne možemo prešutjeti brojne nedostatke na najnovijem dijelu te dionice, od autobusnoga kolodvora do i sa sjeverne strane bolnice. Iako tu ima podosta spornih detalja (već upali šahtovi, upitni semafori i nepraktična skretanja...), svakako najveće zgražanje izazivaju nogostupi po kojima - da ironija bude veća - upravo oko bolnice, nije moguće proći npr. u invalidskim kolicima, bilo što su preuski, bilo što mjestimice stoje rasvjetni stupovi nerazumno na sredini nogostupa i sl.
Sve to, umjesto sigurnosti, doprinijet će upravo većoj NESIGURNOSTI građana, osobito najnezaštićenijih skupina: pješaka, invalida u kolicima, djece (u kolicima) i sl.

Stoga tražimo odgovornost, iako smo svjesni da ćemo traženo teško postići, za takvo nerazumno i neodgovorno razbacivanje novaca, te inzistiramo na žurnom ispravljanju svih nedostataka na spomenutoj cesti i nogostupima!

Predsjednik G.O. MODES Zadar

Prof. dr. sc. Ante Periša

 

 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 03:53