StoryEditor
TribinaEU NOVAC

U Biogradu otvoren moderan Turistički info centar vrijedan 2,8 milijuna kuna u zgradi antimalarične stanice iz 1930. godine

Piše PP Vransko Jezero
1. rujna 2020. - 19:35
Otvorenje TIC-a u BiograduPp Vransko Jezero

U Biogradu je otvoren novi moderno uređeni Turistički info centar (TIC) i to u zgradi u kojoj je još davne 1930. bila otvorena antimalarična stanica.

Info centar je jučer bio otvoren tijekom cijeloga dana. Svi zainteresirani posjetitelji mogli su razgledati prostor, dobiti informacije o Parku prirode i pogledati dokumentarni film Parka prirode Vransko jezero u nekoliko termina.

Zbog novonastale okolnosti uzrokovane pandemijom Covida 19 izostalo je službeno otvorenje. Unatoč tome, ispred Info centra su se sastali Ivan Knez, gradonačelnik Biograda, dogradonačelnik Marijan Stopfer i Danijel Katičin, ravnatelj Javne Ustanove PP Vransko jezero s nekoliko predstavnika medija, pri čemu je istaknuta važnost i vrijednost ovog objekta za Vransko jezero, Biograd i šire područje.

Info centar rekonstruiran je i prenamijenjen u sklopu projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“. Vrijednost izvedenih radova i opremanje objekta iznosi oko 2,8 milijuna kuna.

Ravnatelj JU PP Vransko jezero Danijel Katičin se ovom prigodom zahvalio Gradu Biogradu, inicijatoru i partneru u projektu uz Udrugu Biom i Udrugu Lag Laura te Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja koje stoji iza svih projekata, a koje po ovom javnom pozivu provode Nacionalni i Parkovi prirode.

Korištenju ovog jedinstvenog prostora će se priključiti i Turistička zajednica Grada Biograda na Moru, čime će se posjetiteljima ostvariti sinergijsko djelovanje u svrhu kvalitetnijeg povezivanja destinacija, pružanja usluga i doživljaja i pozitivnih emocija.

U Info centru se između ostalog nalaze prekrasne fotografije s motivima biljnog i životinjskog svijeta PP Vranskog jezera, vidikovca Kamenjaka, s kojega se pruža nezaboravan pogled na otoke i najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. Osim informacija i brošura, dostupni su moderni suveniri po prihvatljivim cijenama, a moguće je kupiti i dozvolu za športski i rekreacijski ribolov.

Info centar je opremljen prezentacijskom dvoranom u kojoj će osim JU PP Vransko jezero, edukativne radionice za djecu i odrasle organizirati i drugi zainteresirani.

Izdvojeno

01. listopad 2020 02:59