StoryEditorOCM
TribinaGRAĐANIN U AKCIJI

U Kapetanskom parku uz rub bedema oborena ograda, prolaznicima prijeti stradavanje, čitatelj alarmirao službe: treba li netko pasti da reagiraju?

Piše Zadarski.hr
18. veljače 2021. - 14:30

Kapetanski park nekad je bilo mjesto ugodnog druženja, koncerata, čak i ljetnog kina, nažalost, posljednjih desetljeća postalo je ruglo u centru stare gradske jezgre koje uzaludno čega obnovu, a u zadnje vrijeme i - mjesto opasnog življenja, pogotovo za mlađe jer prolaznicima prijeti - pad s velike visine.

Netko je ili nešto oborilo zaštitnu ogradu uz rub Citadele, pa šetačima prijeti pad s bedema koji može biti i smrtonosan ili s najtežim posljedicama za zdravlje.

Na to nas je upozorio čitatelj koji nam je poslao i fotografije, ali je i sam internevnirao i pozvao nadležne službe kako bi spriječio moguću tragediju. Svaka čast!

- Poštovanje, možete li objaviti da građani rade tuđi posao. Nadležni su postavili traku gdje je najmanja mogućnost da dijete ili netko drugi nedaj Bože sleti, a ja sam je prebacio gdje je potrebna i zategnuo. Uz to su stavili na Kapetanskom parku upozorenje od pada na glavu, a što ti može pasti sa neba? Neka zatvore dio uz rub jer će se zlo dogoditi radi nečijeg neznanja i neodgovornosti. Zvao sam i policiju i komunalne službe, čekam da dođu jer su tako rekli. Očigledno se zlo treba dogoditi da bi oni sanirali.

Evo vam slike - prva slika je gdje je postavljena traka, to je najgluplje od svega, zato sam je otrgao i stavio tamo gdje treba biti...

U međuvremenu su brzo stigli komunalni redari, stvarno ih treba pohvaliti jer su bili najbrži. Vjerovatno će se privremena ograda staviti, ni njima nije jasno tko je i zašto tako napravio - napisao nam je savjesni građanin.

A mi se (opet) pitamo - zašto nadležne službe same ne reagiraju?

25. travanj 2024 19:27