StoryEditorOCM
TribinaPROJEKTNI PARTNER

U sklopu projekta LAB OP zaposlenici Opće bolnice Zadar posjetili bolnicu u Kopenhagenu i usvojili primjer dobre prakse

Piše Zadarski.hr
29. listopada 2021. - 21:27

U sklopu projekta LAB-OP – lmproving Laboratory and Diagnosis Operational System / Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sustava ukupne vrijednosti 978.236,45 eura, a na kojem Opća bolnica Zadar sudjeluje kao vodeći projektni partner, zaposlenici su, zajedno s projektnim partnerom JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar, kao i predstavnicima tvrtki Alphacrom i Sarstedt, posjetili sveučilišnu bolnicu Bispebjerg og Federiksberg u Kopenhagenu kako bi sudjelovali u predstavljanju primjera dobre prakse, koja čini jednu od projketnih aktivnosti.

Navedena je bolnica jedna od četiri u Kopenhagenu, a broji više od 4200 zaposlenika s područjem pružanja zdravstvene skrbi više od 455.000 građana.

Posjećeni laboratorij pruža usluge laboratorijske dijagnostike dvjema bolnicama, Bispebjerg i Federiksberg, kao i ambulantama primarne zdravstvene zaštite Kopenhagena i Federiksberga. Isti ima instaliran sustav zračne pošte koji inovativnim pneumatskim sustavom cijevi omogućuje bržu dostavu uzoraka za analizu u laboratorij i manju kontaminaciju uzoraka te pridonosi smanjenju vremena potrebnog za liječenje pacijenata.

Osoblje Opće bolnice Zadar ovim se putem educiralo o prednostima pneumatskog transportnog sustava cijevi kao i praktičnom radu s istima.

27. travanj 2024 03:04