StoryEditorOCM
Tribina‘ZADAR ČITA‘

Foto: Učenici nižih razreda OŠ Stjepana Radića u Bibinjama ovu su manifestaciju shvatili ozbiljno i kreativno - nastale su i bajke i crteži

Piše M.Pavić/OŠ Stjepana Radića Bibinje
30. ožujka 2021. - 14:15

"Zašto je dobro čitati bajke?", bilo je motivacijsko pitanje u tjednu posvećenom bajkama na ovogodišnjoj manifestaciji 'Zadar čita' koja se svake godine u ožujku održava u organizaciji Gradske knjižnice Zadar. U OŠ Stjepana Radića u Bibinjama u program manifestacije uvrštene su i radionice 'Bajka iz kutije.' 

Inspirirani kartama Pričosvijet-putovanja i pustolovine učenici 1.b, 2a, 2.b, 2.c i 4.c razreda sa svojim učiteljicama Natalijom Kero, Marijom Sorić, Dijanom Spahija, Dijanom Budiša i Jasnom Kevrić su na različite načine interpretirali bajke, likove iz bajki , strukturu bajki i njihovu pouke, ali su i samostalno stvarali vlastite bajke pri čemu su iskazali visok stupanj kreativnosti.

Grupa učenica iz 4.a razreda upoznala se s japanskom tehnikom pripovijedanja uz pomoć kutije Kamishibai  te su za svoj razred pripremile izvedbu pripovijedanja bajke Kako je Potjeh tražio istinu, a učenici iz produženog boravka zabavili su se igrajući društvenu edukativnu igru Čiri-biri-bajka. Učenik Filip Šindija iz 4.b razreda koji ima nastavu kod kuće također se sa svojom učiteljicom Ivanom Puljiz priključio programu i stvorio svoju bajku, inspiriranu kartama Pričosvijet.

Pritom su nastali izvanredni dječji radovi – priče i crteži, a najvažnije od svega - učenici su pokazali da je njihova mašta neiscrpna. Nadamo da će takva i ostati i da će nam bajke biti važan putokaz za dobra djela u životu koji nije uvijek bajka, poručili su iz OŠ Stjepana Radića.

16. travanj 2024 12:59