StoryEditorOCM
TribinaU SRIJEDU

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra obilježava dan Antifašističke borbe

Piše B.S.
20. lipnja 2022. - 14:17

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra u srijedu, 22. lipnja, obilježit će dan Antifašističke borbe. U 9 sati na Gradskom groblju svečano će položiti vijence na spomen obilježje partizanima: palim borcima za slobodu grada Zadra.

Nakon toga položit će cvijeće na grob narodnim herojima: Tomi Breulju i Obradu Egiću na Gradskom groblju, na spomen ploče u gradu, zadarskim aktivistima 1941-1943, spomen ploči na Peglici, u dvorištu nekadašnje tvornice 'Bagat' narodnom heroju Vladi Bagatu, na spomen ploči narodnom heroju Velimiru Škorpiku na rodnoj kući na Meladi, te u Diklu na spomen obilježj poginulim borcima i žrtvama fašističkog terora.

Na obilježavanje dana Antifašističke borbe pozivaju borce, članove udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra, članove društava Josip Broz Tito Zadarske županije, veterane Domovinskog rata, građanke i građane grada Zadra, političke stranke, članove gradskog vijeća grada Zadra, predsjednika Gradskog vijeća grada Zadra, gradonačelnika grada Zadra, te vijećnike županijske Skupštine predsjednika županijske Skupštine i župana.

19. travanj 2024 03:44