StoryEditorOCM
TribinaCRVENI KRIŽ BIOGRAD

Uključite se u humanitarnu akciju "Zajedno za Nenu": pomognimo volonteru i članu Kluba mladih da lakše komunicira sa zajednicom!

Piše Crveni križ Biograd na Moru
21. prosinca 2020. - 14:17

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru provodi humanitarnu akciju ''Zajedno za Nenu'' sa završetkom 15. veljače 2021.

Cilj humanitarne akcije jest nabavka komunikatora za našeg volontera i člana Kluba mladih Nenu Barića s ciljem poboljšanja komunikacije i socijalne interakcije Nene s njegovom okolinom.

Neno je rođen 1985. te živi sa svojim roditeljima u Biogradu na Moru. Kao volonter i član Kluba mladih sudjeluje u mnogobrojnim aktivnostima Društva. Osim toga, svoje slobodno vrijeme voli provoditi sa svojim osobnim asistentom u obilasku grada.

Nabavom komunikatora, Neni bismo povećali i opseg njegovog sudjelovanja u našim zajedničkim aktivnostima te osigurali jasnu komunikaciju s okolinom koja nije priviknuta na njegov otežani govor uzrokovan Tetraparesis spasticom – oblikom cerebralne paralize koja zahvaća i paralizira sva četiri uda te isto tako utječe i na govor. Uz komunikator Neno može jasno i razgovjetno svoje misli prenijeti svojim sugovornicima, pogotovo pri upoznavanju novih ljudi čije uho nije naviknuto na njegov izgovor. Osim direktne komunikacije, komunikator će Neni omogućiti lakšu i bržu pisanu komunikaciju s njegovim prijateljima širom Hrvatske i svijeta.

image
Humanitarna akcija Za Nenu
Crveni Križ Biograd

Cilj prikupljana jest 50.000,00 kuna od kojih smo već sakupili 7.523,53 kune pomoću donacija građana iz kasica GDCK Biograd na Moru. Kasice možete pronaći u Bure Centru Biograd, u FINA-i , OTP banci u Biogradu, Partner banci u Pakoštanima te u podružnicama Hrvatske pošte u Biogradu, Tkonu i Svetom Filip i Jakovu.

Uz kasice, donacije se primaju i uplatom na račun otvoren u Erste banci za potrebe humanitarne akcije. Ako želite, svoj prilog možete uplatiti na IBAN: HR1524020061500014 uz opis plaćanja ''Zajedno za Nenu'' .

20. travanj 2024 03:30