StoryEditorOCM
TribinaPROMIDŽBA LOKALNIH PROIZVODA NA OPĆINSKOM WEBU

Umrežavanje i promocija poljoprivrednika u Vrsima

Piše Zadarski.hr
6. kolovoza 2018. - 15:40
vrsi

Poljoprivrednici u općini Vrsi nude cijelu paletu poljoprivrednih proizvoda visoke kvalitete koji nisu prepoznatljivi na širem tržištu zbog nedostatka promidžbenih aktivnosti. Upravo stoga Općina Vrsi pokreće promidžbu lokalnih proizvoda kroz novu turističku ponudu.

-Ovom strategijom nastoji se postići bolji plasman lokalnih i autohtonih proizvoda koji se postiže umrežavanjem lokalnih proizvođača i promocijom njihovih proizvoda. U planu je izrada website-a i brošure koja će osim ponude turističkih objekata promovirati i lokalne proizvođače kako bi se poboljšao njihov plasman na širem tržištu, ali i među turističkom populacijom koja cijeni kvalitetne, ekološke, lokalne proizvode. Za potrebe ove martketinške akcije bit će napravljena lista OPG-ovaca s područja Općine Vrsi čiji proizvodi će se promovirati na website-u Općine. Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani vlasnici OPG-ova s područja Općine Vrsi da proslijede kratke opise proizvoda koje nude, kontakt broj i e-mail i po jednu do tri slike proizvoda. Podaci se mogu proslijediti putem e-maila ili donijeti osobno u zgradu Općine.

Lista proizvođača i proizvoda bit će uključena u novu brošuru turističke zajednice kojom će se dodatno promovirati lokalni proizvodi koji su zbog nedostatka promidžbe, nepravedno zapostavljeni. Umrežavanje proizvođača, nove mogućnosti promocije lokalnih proizvoda otvaraju vrata i inozemnog tržišta. Osnovni su ciljevi ove akcije sljedeći: promocija lokalnih običaja, proizvoda i obrta, povećanje opsega lokalnog tržišta, promocija turizma, poticanje kvalitete i prepoznatljivosti, umrežavanje i suradnja. Dostupnost lokalnih proizvoda od iznimne je važnosti za ekonomnski razvoj ovoga kraja. Na ovaj način promovira se ruralni razvoj, potiče se posjetitelje i turiste da posjete Općinu Vrsi, ne samo radi koncepta „sunca i mora" već radi bogatstva kvalitetnih proizvoda kojima se možemo pohvaliti i koje trebamo sustavno promovirati, pojasnili su iz Općine Vrsi.

26. travanj 2024 11:56