StoryEditorOCM
TribinaURNEBESAN OGLAS

Velika prilika. Kupite povoljno POS-ov stan u Biogradu, u turističkom naselju APN. Ima odličnu cijenu, pogled, solarno grijanje i "par" problema...

Piše AVŠ
16. veljače 2020. - 17:10

"Prodajem POS-ov stan, površine 55 m2 u izgradnji, u turističkom naselju APN-a, s pogledom na građevinsku dizalicu, šutu i hrđavu armaturu. Idealno za obitelji s djecom. Dan dovršetka radova i useljenja nepoznat (poželjno vršiti pritisak na APN). Vlasnički papiri neriješeni, izvođač u stečaju, građevinske i uporabne dozvole nema, stoga sam spreman na pregovore oko cijene. Kvadrata je 55, a cijena 45 tisuća eura" stoji u oglasu koji je objavljen na internetskim stranicama www.oglasi.hr pod imenom "PRILIKA!POS-ov stan u Biogradu na moru".

Očajnim mladim obiteljima u tom gradu, očito nije preostalo ništa drugo osim sarkazma i ironije u dramatičnoj situaciji kada  moraju donijeti definitivnu odluku hoće li ostati ili odustati od stanova POS-a koji su zapeli u gradnji još u lipnju prošle godine i nitko ne zna hoće li i kada biti dovršeni. Za sada je od stanova odustalo desetak mladih obitelji, a još toliko je na putu da isto napravi do sredine idućeg tjedna, kad im ističe rok od osam dana. Stanari APN krive jer ih nije obavijestio o problemima na gradilištu. Građevinska tvrtka koja je na gradilištu ostavila i dizalicu otišla je u stečaj, a na natječaju za novog izvođača radova jedina ponuda je bila duplo skuplja od predviđenih 9 milijuna kuna za izgradnju.

Međutim, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir odgovorio im je da ne postoji odgovornost države u ovakvim situacijama.

 

 

19. travanj 2024 17:11