StoryEditorOCM
TribinaNAKON APELA

Volonterke zadarskog azila: "U iščekivanju smo izlaska veterinarske inspekcije na teren... Tek ćemo onda znati hoće li naša registracija proći!"

Piše Zadarski.hr
11. ožujka 2023. - 12:45

Nakon što smo ojbavili vijesti vezano uz problem zadarskog azila, da će morati raseliti pse u roku od 90 dana ili platiti "masnu" kaznu, danas su volonterke objavile zahvalu i uputile javnost u novu situaciju. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje na iskazanoj podršci i upitima kako pomoći. Od medija koji izvještavaju, pravnika koji su nam ponudili pro bono usluge, građana koji pišu nadležnim institucijama te naravno svima vama koji ste s nama "online" i bodrite nas. 

Donacije za podmirenje potencijalne kazne propisane u rješenju NE skupljamo te vas molim da ne uplaćujete u tu svrhu. 

Do naplate dolazi ukoliko se ne ispoštuje propisano (izmještaj stotinjak pasa putem legalnih skloništa) u propisanom roku od 90 dana.  Možda smo optimisti no ostavimo to kao zadnju i krajnju (nama nezamislivu) opciju. 

U iščekivanju smo izlaska stručnog povjerenstva Uprave za veterinarstvo na teren shodno našoj aplikaciji za registraciju skloništa nakon čijeg uviđaja ćemo baratati sa konkretnijim informacijama o budućnosti azila. 

A kada će to biti? 

Nažalost morat ćemo skupa živjeti u neznanju obzirom da smo prijavu poslali još prije par mjeseci. Obzirom da je cijela priča izašla javno možemo se samo nadati da smo "zapeli za oko" te da smo u skorije vrijeme na popisu.

Pravovremeno ćemo vas izvještavati kako i sami budemo saznavali a do tada, mobitele u ruke i tipkajte nadležnima, dijelite objave, budite njihov glas; ne dopustimo da se priča ugasi iako je takoreći počela - zaključile su u svojoj objavi volonterke zadarskog azila.

19. travanj 2024 12:36