StoryEditorOCM
TribinaVELIKA PRIZNANJA

Volonterski centar Zadar dodijelio priznanja pojedincima i udruženjima; nagrade su otišle u zanimljive "volonterske ruke", evo tko ih je dobio

Piše Zadarski.hr
5. prosinca 2021. - 11:09

Volonterski centar Zadar dodijelio je priznanja „Volonterska ruka“ najistaknutijim volonterkama i volonterima, te organizatorima volontiranja, povodom Međunarodnog dana volontera (5. prosinca). Dodjelom priznanja Volonterski centar Zadar želi zahvaliti svim pojedincima i organizatorima volontiranja te istaknuti važnost mijenjanja lokalne zajednice putem volonterskih angažmana.

- Od osnutka nam je želja i cilj stvaranje pozitivnog okruženja za razvoj volonterstva što uključuje promociju vrijednosti volonterstva, educiranje volontera o njihovim pravima i obvezama, ali i usmjeravanje organizatora volontiranja prema odgovornom uključivanju volontera te praćenju i vrednovanju njihova volonterskog angažmana. Važno nam je naglasiti da je od samog početka dodjeljivanja statua “Volonterska ruka” osmišljena i izrađivana volonterski od strane učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar. S obzirom na to da je ove godine bila riječ o nijansama vezano uz angažman volontera i volonterki te organizacija, odlučili smo priznanje dodijeliti prema sljedećem redu:

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg/u volontera/ku su:

Željko Troskot za dugogodišnji trud i svakodnevnu pomoć prilikom dostave obroka starijim i nemoćnim sugrađanima (Dom za odrasle osobe Sv. Frane - Zadar)

Marin Lepur za izvanredan doprinos i dugotrajni aktivni angažman u programu Kino Zone Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture”

Josipa Čulina za izniman doprinos radu Udruge mladih “Ahimsa“ u njihovim volonterskim angažmanima s ciljem mijenjanja zajednice nabolje.

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja “Volonterska ruka” za najistaknutijeg organizatora volontiranja su:

Zajednica udruga “Centar nezavisne kulture” za izuzetan doprinos volonterstvu putem uključivanja volontera/ki u rad svog programa te neosporno obogaćivanje kulturne scene Grada Zadra

Gradsko društvo Crvenog križa Zadar za neizmjeran volonterski angažman u lokalnoj zajednici s naglaskom na zaštitu zdravlja i humanitarno djelovanje.

image
Nagrađeni volonteri

Posebno priznanje za koordinaciju volontera i nepresušan izvor osmišljavanja novih načina pomoći putem volonterstva dodijelili smo prof. Katji Vladičić iz Ekonomsko-birotheničke i trgovačke škole Zadar koja već dugi niz godina djeluje putem Likovne radionice “Pinel”. Prof. Vladičić je ujedno i ovogodišnja dobitnica Godišnje nagrade za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama “Davor Belaić” koju na razini četiriju dalmatinskih županija dodjeljuje Regionalni volonterski centar Split (Udruga “MI”).

Čestitamo svim dobitnicima/ama te ovu priliku koristimo da još jednom zahvalimo svim angažiranim volonterima i volonterkama te organizatorima volontiranja koji kroz cijelu godinu nastoje uljepšati i poboljšati zajednicu u kojoj žive. Vjerujemo da je posebice izazovno volontirati u vrijeme pandemije pa stoga još više izražavamo zahvalnost i sreću jer živimo okruženi takvim ljudima. Sretan Međunarodni dan volontera svim volonterima, poručili su iz Volonterskog centra Zadar.

21. ožujak 2023 11:45