StoryEditorOCM
TribinaPROJEKT "ZaZELENI OTOK: VELI IŽ"

Za iznajmljivače organizirano predavanje "10 koraka do eko certifikata za privatni turistički smještaj"

Piše Zadarski.hr
4. lipnja 2018. - 15:12
predavanje Veli iŽ PLAKAT

Udruga „Eko Zadar“ u sklopu projekta „ZaZeleni otok: Veli Iž“ organizira predavanje "10 koraka do eko certifikata za privatni turistički smještaj" koje će se održati 6. lipnja u Domu kulture u Velom Ižu u 18 sati.

Predavačica Nastja Logar voditeljica je „Dalmatia Green programa“ i dolazi nam iz Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj „Sunce“ iz Splita. Ovim programom potiče se održivi turizam što uključuje boravak gostiju u održivim smještajnim objektima, te ponudu lokalne i organske hrane, unikatnih suvenira, održivih aktivnosti, ali i odgovoran
način putovanja i posjećivanje jedinstvenih „neotkrivenih“ lokacija u Dalmaciji.

U sklopu predavanja iznajmljivačima će biti predstavljen„Dalmatia Green certifikat“ koji je namijenjen onim privatnim turističkim iznajmljivačima koji se na tržištu žele izdvojiti od klasičnih iznajmljivača te se orijentirati prema ekološki osviještenim gostima i sebi priskrbiti porast u cjenovnom razredu.

Ovaj certifikat je prepoznat i od od Ministarstva turizma RH. Predavanje će obuhvatiti i sadržaje namijenjene i onim članovima otočke zajednice koji nisu iznajmljivači, te će biti riječi i o koracima koje i drugi čimbenici u turizmu te članovi lokalne zajednice mogu poduzeti kako bi svoje mjesto učinili zelenom turističkom destinacijom.

U sklopu ovog projekata osmišljen je letak namijenjen turistima kojim će se posjetitelji Velog Iža educirati o ekološki poželjnom ponašanju u svrhu zašite okoliša i prirode. Letak će se distribuirati na predavanju te će ga biti moguće dobiti u MO Veli Iž.

Projekt „ZaZeleni otok: Veli Iž“ financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka sa 7000,00 kuna

04. svibanj 2024 14:10