StoryEditorOCM
TribinaDON MARINO NINČEVIĆ

Zadarski svećenik objavio što misli o "pokretu srednjeg prsta": Odj…više od ovog naroda i njegove vjere!

Piše Zadarski.hr
19. lipnja 2020. - 17:00

Sve samo ne običan svećenik, don Marino Ninčević, Zadranin o kojem smo već imali priliku pisati kad je pozirao za Varteksovu kampanju, nekadašnji ravnatelj nadbiskupskog sjemeništa i župnik na zadarskom Bilom brigu, ponovo je uzburkao duhove svojom iskrenom objavom na svom Facebook profilu. Naime, referirao se na novonastali "pokret" pokazivanja srednjeg prsta na izjavu Miroslava Škore koji je rekao kako se silovana žena, ako zatrudni, oko abortusa mora dogovoriti s obitelji. Nedugo nakon te izjave, i bivša je predsjednica, Kolina Grabar Kitarović, objavila svoju sliku na kojoj pokazuje srednji prst.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

- NOVA MJERNA JEDINICA ZA "VJERU"

Za KGK nikada nisam glasao, međutim već drugi put branim njezinu vjeru. Prvi put kada je njezina vjera bila mjerena i premjeravana zbog izjave da za relaksaciju koristi vježbe joge i sada kada se njezina vjera mjeri novom mjernom jedinicom „srednjim prstom“. Puno je onoga što bi se ovih dana moglo napisati o predizbornoj kampanji. No, sasvim je očekivano da je predizborna kampanja svedena na „srednji prst“. Ako je netko očekivao drugačiju i smisleniju kampanju, koja će se baviti stvarnim problemima ljudi koji žive u Hrvatskoj, onda živi u nekom paralelnom hrvatskom svemiru.

Zanimljivo je da svima onima koji ovih dana „srednjim prstom“ mjere vjeru KGK nije smetalo i ne smeta kada političari prostituiraju kršćanske vrijednosti, samo da bi se dodvorili vjerničkom biračkom tijelu. Washingtonski nadbiskup Wilton D. Gregory uputio je neki dan jasnu poruku američkom predsjedniku Trumpu, rekavši: „Sramotno je da bilo koja katolička institucija prihvaća da se njome manipulira i da biva zloupotrijebljena s ciljem kršenja naših vjerskih načela, koja nas umjesto toga pozivaju da branimo prava svih ljudi, čak i onih s kojima se ne možemo usuglasiti.“

image
FB Objava
Fb


Srednji prst, uglavnom, ne izriče seksualnu aktivnost, nego šalje sasvim jasnu i nedvosmislenu poruku, koja se inače komunicira sveslavenskim glagolom. I zato svima onima koji ovih dana vjeru i vjerničke osjećaje koriste u svrhu izbora, ili si uzimaju za pravo mjeriti i prosuđivati nečiju vjeru i ja pokazujem (emoji) ili poručujem, koristeći sveslavenski glagol, odj... više od ovog naroda i njegove vjere - napisao je u svojoj objavi koja je za sada dobila 100 lajkova. 

Podsjetimo, prije nekoliko godina, don Ninčević je iz Zadra otišao u Zagreb, gdje je postao predavač na Hrvatskim studijima, a uz svećenstvo se snažno aktivirao na brojnim drugim poljima, od znanosti i misionarstva u Africi do društvenog angažmana u Rotary klubu. 

18. travanj 2024 12:14