StoryEditorOCM
TribinaPOZIV UČENICIMA

Zadarski Volonterski centar provodi projekt "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II"

Piše Zadarski.hr
29. siječnja 2021. - 10:56

Volonterski centar Zadar trenutno provodi projekt "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II" koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. U sklopu projekta, koji je usmjeren na prevenciju elektroničkog nasilja u srednjoškolskoj populaciji, organizira se i nagradni natječaj „NE nasilju!“ u kojem mogu sudjelovati učenike svih srednjih škola s područja Zadarske županije.

Centar poziva učenike da im se pridruže u borbi protiv elektroničkog nasilja. Cilj je podići svijest o ovom problemu i upozoriti mlade na opasnosti koje vrebaju na internetu.

- Neki od vas su vjerojatno upoznati s e-nasiljem i svime što ono obuhvaća, a na nekima je da tek otkriju o čemu se radi. I jedne i druge vas pozivamo da dodatno istražite temu e-nasilja, a smjer sami odaberite prema svojim željama - možete se upustiti u istraživanje o tome što je e-nasilje, razmišljati o tome kako biste ga vi smanjili ili o tome kako biti siguran na internetu. Svoje odgovore nam dostavite u obliku kreativnih radova, a sredstvo izražavanja birajte prema vlastitim preferencijama- poručuju iz Centra.

Pristigli radovi podijelit će se u tri kategorije:

1. multimedija (kratki video, fotografija...)

2. likovni radovi (slika, skulptura...)

3. literarni radovi (pjesma, priča...).

Povodom Dana sigurnijeg interneta, 9. veljače, bit će dodijeljene tri nagrade najboljima u svakoj kategoriji (1. mjesto: tablet, 2. mjesto: slušalice, 3. mjesto: Cinestar poklon kartica) te će biti organizirana i izložba svih radova.

Radove je potrebno zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, naziv škole i razred) dostaviti do 3. veljače u Volonterski centar Zadar; poslati e-mailom na: nagradime@vczd.org ili dostaviti osobno ili poštom s naznakom „Za nagradni natječaj“ na adresu:

Volonterski centar Zadar, Jurja Bijankinija 7, 23000 Zadar

22. travanj 2024 22:24