StoryEditor
TribinaRUJANSKI ĐIR

Zadrani uspješni na oldtimer auto rallyju “100 kilometara Zadra”: na Pagu ih dočekali sirom i baškotinima

Piše zadarski.hr
22. rujna 2022. - 14:20

Brojni zaljubljenici u oldtimere došli su na svoje prošlu nedjelju kada su na Branimiru ugledali stare automobile i njihove vlasnike, sudionike 21. Oldtimer auto rallyja “100 kilometara Zadra” u organizaciji Oldtimer kluba Zadar.

Iako prvotno zakazan za subotu, odgođeni rally okupio je preko 65 oldtimera iz cijele Hrvatske i Slovenije od kojih su bili najstariji Fiati 1100 E i 500 C Belvedere iz 1952. godine.

Nakon izložbe, došla je na red već tradicionalna vožnja Poluotokom sve do centra Paga gdje su vozila ponovno izložena na paškoj rivi.

image

100 kilometara Zadra

Ok Zadar/Slobodna Dalmacija

Sudionike je dočekao prigodni domjenak u organizaciji TZ grada Paga na kojemu je prezentiran paški sir Paške sirane nakon kojeg su sudionici posjetili samostan sv. Margarite u kojem su se upoznali s procesom izrade paške čipke i poznatih paških baškotina.

Oldtimeri su se okušali i u ispitima spretnosti čiji su im rezultati donijeli bodove u Prvenstvu Hrvatske Hrvatskog oldtimer saveza. Predstavnici OTK Zadar bili su vrlo uspješni jer su u klasi H uzeli prva tri mjesta (1. mjesto Domagoj Praljak, 2. mjesto Karlo Stipčević, 3. mjesto Josip Švarc).

image

100 kilometara Zadra

Ok Zadar/Slobodna Dalmacija

Slavilo se i u T klasi gdje je 1. mjesto pripalo Valentinu Stipčeviću. 3. mjesto u klasi G osvojio je Siniša Pavić.

Arman Bogdanić je u klasi F bio 4., a u klasi G 4., 5. i 6. mjesto osvojili su Mile Jurica, Josip Tokić i Marin Pestić.

U posebnoj kategoriji brzinskog ispita daleko najbrži bio je Natanael Patrov koji je priredio i najatraktivniju vožnju sa svojim Fiatom 128 sport.

image

100 kilometara Zadra

Ok Zadar/Slobodna Dalmacija
07. listopad 2022 03:51