StoryEditorOCM
TribinaČESTITKA ZADARSKOG NADBISKUPA ŽELIMIRA PULJIĆA VATRENIMA

"Zahvaljujem vam na nesebičnosti, na duhu zajedništva i na danima radosti i ponosa"

Piše Zadarski.hr
17. srpnja 2018. - 12:58
1_1_zadar_uskrs2-050415

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio Igračima riječi pohvale, čestitke i zahvale

U očekivanju povratka hrvatskih nogometaša iz Moskve, u eteru HKR-a 16. srpnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić je rekao:

„Uz ono pismo koje sam neki dan uputio izborniku gospodinu Zlatku Daliću, igračima i cijelom stožeru danas upućujem dobre želje za sretan povratak u Domovinu koju su tako uzorno, dostojanstveno i s ponosom predstavljali na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Uz ovu radosnu i iskrenu dobrodošlicu priključujem se brojnim čestitarima samo s tri riječi: Riječ pohvale, čestitke i zahvale!

Upućujem pohvalu izborniku Daliću, stožeru i srebrnim momcima (za nas zlatnim) nogometašima što su timski djelovali, Bogu zahvaljivali za svaki postignuti uspjeh i njegovali duh zajedništva koji ih je doveo do srebrnoga finala.

Uz ovu pohvalu upućujem osobitu čestitku igračima koji su dali sve od sebe, igrali kompetentno i s velikim žarom, žrtvom i naporom, pa osvojili simpatije ne samo svojih navijača i svoga naroda, već naklonost i simpatije diljem svijeta. Posebice čestitam našoj „zadarskoj ekipi“ koja danas dolazi u svoj Grad: odičnom golmanu Danijelu, vrsnom dribleru i sigurnom igraču na terenu Šimi, Dominiku i najboljem igraču svijeta Luki. Iskrene i srdačne čestitke!

I na kraju izričem svima trostruku zahvalu:

Zahvalu upućujem za nesebičnost i žar u športskom natjecanju koje su poklonili nama navijačima, svojoj Domovini i svome narodu.

Zahvaljujem za poruku koju smo osjetili tijekom natjecanja, a to je duh zajedništva; kako u športu tako i u kulturi, odgoju i obrazovanju; kako u poljoprivredi i industriji tako i u turizmu i u politici; kao i u svim segmentima društvenoga života. Dao Bog da ova poruka zajedništva urodi obilnim plodovima.

I konačno posebice smo zahvalni za prošle dane radosti i ponosa. Ali, i za probuđene nade i snove kako se samo zajedništvom ostvaruje ono poznato olimpijsko geslo: Možemo „brže, više i jače“.

Svima srdačan pozdrav, iskrene čestitke i zahvala s blagoslovom od Gospodina!

† Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije

19. travanj 2024 00:12