StoryEditorOCM
TribinaPISMO ČITATELJICE

Zašto neprestano poplavljuje podvožnjak u Biogradu? Hrvatske ceste ništa ne poduzimaju, a uz kolnik "groblje" tablica!

Piše Doris Zalović
6. travnja 2019. - 13:45
IMG-20190405-WA0001

Molila bih da objavite priču koja se veže na problem učestalih poplava u podhodniku na cesti dr. Franje Tuđmana u Biogradu na Moru. Među mještanima je to općepoznata stvar, pa i kad nema propisne signalizacije za većinu to ne predstavlja problem, jer znaju što mogu očekivati. No što je s nama friškim doseljenicima ili mnogobrojnim turistima?

Pa da pojasnim. Jutros oko 6 i 30 sati sam se uputila na posao u Zadar, bio je mrak i jak pljusak, vozila sam glavnom cestom, kao i svako jutro, cestom dr. Franje Tuđmana, koja prolazi ispod mosta preko kojeg teče magistrala. Udolina ispod mosta je potpuno poplavila, a ispred nije bilo apsolutno nikakve signalizacije koja na to ukazuje, kad sam shvatila o čemu se radi, već je bilo prekasno, te mi je naravno auto nakon nekoliko metara od prijeđene poplave, "zaribao."

Revoltirana situacijom prvo sam nazvala Upravu za ceste Zadarske županije, koji su rekli da nemaju ništa s tim, nego da se obratim na Hrvatske ceste, a oni su rekli da takve radove za njih obavljaju izvođači radova, vanjski suradnici, te da ne znaju u čemu je problem, zašto signalizacija nije postavljena, također i da ne primaju reklamacije, nego da ih mogu tužiti ako želim. Kako mi auto ne vrijedi tužbe, naravno da to nemam namjeru učiniti.

Dakle, računajući na takvu situaciju, određene službe se osjećaju slobodno nemarno ponašati. Po tome onda niti jedna tvrtka ni privatna ni državna ne treba prihvaćati reklamacije, nego sve rješavati putem suda, a znamo kakvo nam je sudstvo. Pa se dogodi da igrom slučaja kupite hlače s greškom i nemate pravo na reklamaciju, nego svojih 300-tinjak kuna potražujete putem suda.

U privitku šaljem sliku od prijatelja Davora Budana, koji je poplavu zabilježio lani, i sliku koju mi je poslao tata Perica Zalović, koju mi je poslao s mjesta poplave kada je otišao potražiti moju tablicu, za koju smo naknadno primijetili da je nema. Slika itekako potkrepljuje moje pitanje s početka teksta, ŠTO JE S LJUDIMA KOJI NISU DOMAĆI i nisu upućeni u problem. Sada moraju sami pokrivati štete auta, koja se dogodila isključivo krivicom HRVATSKIH CESTA!

Uljudno molim da objavite ovaj tekst kako bi barem pokrenula priču o problemu i potaknula eventualne promjene u sektorima državnih službi.

 

Unaprijed zahvaljujem!

 

 

20. travanj 2024 13:09