StoryEditor
TribinaPROMJENA PROGRAMA

Zbog epidemioloških mjera program o obrambenim sustavima dijelom je promijenjen, donosimo cijeli raspored

Piše GZ
20. studenog 2020. - 16:40
nn nn

- Zbog epidemiološke situacije izvješćujemo o promjenama u programu kroz koji Grad Zadar tematizira UNESCO serijski i transnacionalni upis Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra - zapadni Stato da Mar. Program u povodu Dana grada Zadra na dan 23. studenog 2020. izmijenjen je zbog epidemiološke situacije i aktualnih mjera i preporuka nadležnog Stožera – priopćeno je u petak iz zadarske Gradske uprave.

- U 15 h u Gradskoj vijećnici održat će se interni sastanak Međunarodne koordinacijske skupine serijskog i transnacionalnog upisa Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra - zapadni Stato da Mar na temu "Popularizacija vrijednosti utvrđenog grada Zadra i ostalih komponenti serijskog upisa". Zbog epidemiološke situacije sastanak će se održati on-line.

Istoga dana u 18 h u Kneževoj palači u Koncertnoj dvorani braće Bersa, održat će se hibridno predavanje. O transnacionalnom upisu i kriterijima Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra - zapadni Stato da Mar on-line će se obratiti Nicolas Faucherre (Marseille, Francuska) i Marco Valle (Torino, Italija). O zadarskim bedemima predavanja će uživo održati Miljenko Domijan i Igor Miletić, dok će o parternoj obnovi Bedema zadarskih pobuna govoriti članovi projektnog tima ZADAR BAŠTINI. Zbog epidemiološke situacije, omogućit ćemo praćenje predavanja on-line na FaceBook stranici UNESCO - Venetian Fortresses na linku: https://www.facebook.com/venetianfortresses, navedeno je u prioćenju.

Program će se nastaviti u Gradskoj loži u 20 h kada će biti otvorena izložba autora Bruna Diklića i koautora Miljenka Domijana pod nazivom Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra - zapadni Stato da Mar. Radi se o izložbi fotografija koja tematizira sve gradove upisane u navedeno transnacionalno dobro (Zadar, Šibenik, Peschiera del Garda, Palmanova, Bergamo i Kotor).

Zbog epidemiološke situacije otvaranje izložbe bit će organizirano samo za novinare, a građani će istu moći posjetiti do 1. prosinca 2020.

Izdvojeno

06. ožujak 2021 11:53