StoryEditorOCM
TribinaVESELKO ČAKIĆ (SDSS)

Žestok odgovor vijećniku Juri Zubčiću (SDP): "Bezočno lažete i dezinformirate javnost, pokušavate izazvati nepovjerenje Srba u SDSS!"

Piše Zadarski.hr
25. listopada 2021. - 15:06

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Veselko Čakić (SDSS) uputio je javni odgovor županijskom vijećniku SDP-a Juri Zubčiću, čije smo priopćenje objavili u petak. I priopćenje Veselka Čakića prenosimo u cijelosti:

Na temelju Zakona o medijima, zbog iznesenih lažnih optužbi i uvreda tražim da na isti način objavite ovaj demanti kao što ste objavili priopćenje županijskog vijećnika Jure Zubčića 22.10.2021. pod naslovom „Nova većina u Županijskoj skupštini je nakaradna“.

Po završetku sjednice Županijske skupštine Zadarske županije održane 22.10. 2021. god. vijećnik SDP Jure Zubčić poslao je Priopćenje za medije u kojem je, ničim izazvan, iznio niz lažnih optužbi, uvreda i dezinformacija na moje ime, samo zato što je moja stranačka kolegica gospođa Rađenović podržala prijedlog HDZ kod izbora novog predsjednika Skupštine županije, a nije se priključila opoziciji u pokušaju blokiranja rada Skupštine, iako ja na bilo koji način nisam imao utjecaja na odluku kolegice kod glasanja.

Čitavo priopćenje koje se odnosi na mene je najobičnija laž i dezinformacija, osim podatka da sam tajnik Županijske koordinacije.

Tvrdnja da ja godinama, i to jedini u koordinaciji, kao tajnik primam plaću je bezočna laž i manipulacija, koja ima za cilj obmanuti javnost da mene kao člana SDSS-a, HDZ potkupljuje kako bi bili na njihovoj strani.

Istina je potpuno drugačija, sve ove godine koliko sam tajnik koordinacije nisam nikada dobio niti jedne kune plaće, a čak ne dobivam niti jedne lipe naknade kao vanjski član, koja je prije iznosila trista kuna. Rad u koordinaciji je i moj i svih članova čisto volonterski. Uz napomenu da član koordinacije nisam postao u ime stranke, već kao predstavnik nacionalnih manjina Zadarske županije.

Da gospodinu Zubčiću nije bila namjerna dezinformacija i obmanjivanje javnosti sve ove navode mogao je provjerit na licu mjesta od čak dvije pročelnice koje su bile prisutne na spomenutoj sjednici Skupštine.

Što se tiče broja održanih sjednica koordinacije to ovisi isključivo o aktivnosti predsjednika. Prije desetak godina kad je predsjednica bila gospoda Davorka Krnčević održavali smo godišnje po 10 tematskih sjednica i to po cijeloj županiji.

Također je laž da se namjerno nisam odazvao na sazvanu sjednicu koordinacije kako bi bojkotirao njezino održavanje, jer sam na dan održavanja sjednice kao i čitavu tu sedmicu bio na putu izvan Republike Hrvatske, što je gospodin Zubčić kao predsjednik mogao znati da ga je interesiralo, jer su tu informaciju imali neki članovi prisutni na toj sjednici.

Suluda je i pomisao da bih ja mogao bojkotirati rad Koordinacije za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, čije osnivanje prije petnaest godina smo mi i pokrenuli.

Gospodin Zubčić mene i članove stranke proziva da se bavimo etnobiznisom i da nas ne zanimaju Srbi i njihovi problemi, već da su on i SDP jedini pravi zaštitnici Srba. Tom izjavom on pokušava izazvati nepovjerenje Srba u SDSS i nas koji vodimo stranku, izazvati sumnje naših sunarodnjaka, kako bi i dalje uspijevali pridobiti koji srpski glas. Na njegovu žalost oni su već odavno pročitana knjiga, i Srbi su potpuno načisto koliko su oni „dobrog“ učinili za nas još od Ivice Račana pa do danas. Nema više bjanko glasova na osnovu priča i obećanja.

Što se tiče optužbi za etnobiznis, ja sam ponosan na sve ono što sam uradio u proteklih četrdeset godina i u privredi i u politici, iza mene se ne vuku nikakve mrlje ni repovi, mogu slobodno uzdignute glave šetati Kalelargom, ne strahujući da će netko za mnom upirati prstom, a nisam siguran da svi njegovih prijatelja i stranačkih kolega to za sebe mogu reći.

Smatram da netko tko se bavi takvim lažima, manipulacijama i obmanjivanjem javnosti, i tko je spreman uništavatiti ljude ne birajući sredstva za pet minuta političke slave, ne zaslužuje biti predsjednik Koordinacije za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Zadarskoj županiji.

S poštovanjem!

19. travanj 2024 13:16