StoryEditorOCM
TribinaPISMO S BABINDUBA

„Znamo da je potrošnja vode jako velika, ali nas je samo 30 i ne možemo se niti napiti! I gdje su obavijesti iz Vodovoda i cisterne s pitkom vodom?!”

Piše Zadarski.hr
2. kolovoza 2020. - 10:26

Slab pritisak u špinama i izostanak bilo kakvih obavijesti ili postavljanje cisterni s pitkom vodom, problem su s kojim se suočavaju stanovnici Babinduba. Poslali su nam pismo koje objavljujemo u cijelosti.
 

-Izluđeni, isfrustrirani i već na rubu živaca obraćamo se Vama medijima s problemom koji se iz godine u godine ponavlja na Babindubu, a sve zbog nesposobnosti uprave i direktora Vodovoda. Naime, cijelo ljeto se na Babindubu provodi redukcija vode bez ikakve obavijesti ili upozorenja. Na naše pozive odgovaraju kako voda nije ugašena već je slab pritisak, što znači da se čovjek ne može niti normalno napiti. Jedno od ljudskih prava je imati pravo na vodu, iako smo svjesni da je potrošnja vode u ovo vrijeme jako velika, ne shvaćamo kako će gašenje vode za naselje od 4 kuće i 30 stanovnika pomoći u boljoj opskrbi vodom. Ako se voda i reducira, u naselje bi trebala doći cisterna s vodom, no uprava Vodovoda zanemaruje naše apele, pišu nam stanovnici Babinduba nadajući se da će netko „skrenuti pogled” i prema njihovim potrebama.

26. svibanj 2023 15:58