StoryEditorOCM
TribinaZADAR: N1 O SKANDALU

Zubčić: Ravnatelj Erlić je rekao da imam osobni pik na njega. Nemam; žao mi je što on ne vidi ništa problematično; ostavku je već trebao sam ponuditi!

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2022. - 18:03

- Sutra, u petak, je sazvana sjednica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije zbog afere s ravnateljem Ivicom Erlićem, ne želim prejudicirati njihovu odluku, ali pozivam na njihov razum prije svega i da se pokaže primjer drugima. Dok se građane kažnjava i dok se građane poziva na red, oni koji te mjere donose ih krše na najgrublji mogući način - rekao je, gostujući u četvrtak poslijepodne na N1 televiziji, Jure Zubčić, predsjednik županijskog SDP-a u Zadru.

- Na lokalnim razinama, koje nisu toliko pod fokusom javnosti, često ravnatelji javnih ustanova ili direktori lokalnih poduzeća smatraju da mogu što hoće. Ne mogu, ne smiju i moraju biti primjer drugima. Kad ih se uhvati, nastaje drama i često se žale. Evo, ravnatelj Erlić je rekao da imam nekakav osobni pik na njega. Ne, nemam osobni pik na njega nego imam pik na to da ravnatelji javnih ustanova koje pružaju javne usluge, koji trebaju biti na usluzi građanima odgovorno i transparentno vrše svoju dužnost. Meni je žao što gospodin Ivica Erlić ne vidi tu ništa problematično. On je, po meni, već trebao sam ponuditi ostavku, no očito ga treba smijeniti Upravno vijeće - rekao je Zubčić.

- I na nacionalnoj razini smo imali priliku vidjeti kako sam ministar Beroš u nekoliko navrata, na blaži način nego li je ovaj u Zadru, krši mjere. Naravno, kad gledamo razinu procijepljenosti u EU, ona je često u korelaciji s razinom povjerenja u institucije. Nama čelnici koji vode institucije i stožere svojim ponašanjem sustavno uništavaju to povjerenje, što pokazuje i način kako je cijela ova priča izašla u javnost: zbog toga što sam progovorio o njoj i što sam došao do nje sporednim putem, a ne što je to trebalo doći od strane policije i što je policija trebala reagirati odmah na licu mjesta - ustvrdio je čelnik županijskog SDP-a.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić je za vrijeme trajanja izolacije, odnosno na blagdan Sv. Tri kralja zaustavljen u prometu zbog prometnog prekršaja i policija je tada ustanovila da je pod mjerom izolacije, odnosno da je zaražen korona virusom. Ravnatelj se pokušao braniti time da je išao kod liječnika, međutim Zadar nije veliki grad i puno je svjedoka koji su ga u tom periodu izolacije vidjeli na više mjesta (kafićima i uredima). On je u poziciji da donosi mjere, on je u poziciji da prvi treba biti na liniji borbe protiv korona virusa kao ravnatelj zdravstvene ustanove i ništa osim smjene ili ostavke, a ostavku ne želi dati, ne smije biti razmatrano - izjavio je Zubčić.

image
Ivica Erlić
Cropix

Dodao je da je Erlić bio pod mjerom izolacije koja mu je isticala 9. siječnja, prema tome "očigledno je da je na najgrublji način kršio protuepidemijske mjere, što je i samim podizanjem kaznene prijave od strane PU Zadarske potvrđeno. Ravnatelj pritom inzistira da mu je bila potrebna medicinska pomoć u tom trenutku: onda se kao ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu nije držao protokola time što je rekao da je otišao na Zavod za hitnu medicinu, a ne na kovid odjel sukladno protokolu za pacijente koji se ne osjećaju dobro, a zaraženi su korona virusom. Međutim, to opravdanje je toliko jalovo s obzirom da je viđen tih dana i u kafićima kako ispija kavu", zaključno je kazao Zubčić.

19. travanj 2024 22:44