StoryEditorOCM
ViralNAŠA PREDSTAVNICA

Albina najbolja među nefinalistima Eurosonga: eurovizijski fanovi 22-godišnju Splićanku izabrali su za dobitnicu nagrade ‘Kate Ryan‘

Piše Anita Matić
9. lipnja 2021. - 18:27

Iako nije prošla u finale Eurosonga, hrvatska predstavnica Albina osvojila je vrijednu nagradu. Naime, eurovizijski fanovi 22-godišnju Splićanku izabrali su za dobitnicu nagrade "Kate Ryan", a riječ je o nagradi za najbolji nastup onih izvođača koji nisu prošli u finale.

Glasovanje za dobitnika ove nagrade trajalo je nekoliko dana, a naša predstavnica osvojila je 674 glasa, što je bilo i više nego dovoljno za prvo mjesto. Da je Albinina pobjeda uvjerljiva pokazuje i činjenica da je drugoplasirana rumunjska predstavnica Roxen osvojila 303 glasa. Top 3 s 245 osvojenih glasova zatvara danski duo Fyr & Flamme. Od ostalih zemalja bivše Jugoslavije koje nisu prošle u finale, spomenimo kako je Slovenija zauzela sedmo mjesto, dok se na osmome mjestu našla Sjeverna Makedonija.

Podsjetimo, Albina je u prvom polufinalu sa 110 osvojenih bodova zauzela nesretno 11. mjesto. Samo 5 bodova nedostajalo joj je za osvajanje desetog mjesta, onog koje vodi u finale.

20. travanj 2024 14:05