StoryEditorOCM
ViralISTRAGA U TIJEKU

Alec Baldwin pucajući iz rekvizita na snimanju filma ubio snimateljicu i ranio redatelja: "U suzama je, ispitala ga je policija"

Piše HINA
22. listopada 2021. - 08:54

Ispalivši metak iz rekvizita, glumac Alec Baldwin (68) je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, priopćila je policija.

Tragedija se dogodila na snimanju filma "Rust", stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe.

"Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma 'Rust'. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48), nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)", stoji u priopćenju policije.

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

- Hutchins i Souza dobili su prostrijelne rane kada je glumac i producent Alec Baldwin (68) ispalio metak iz filmskog rekvizita. Ispitali su ga policijski istražitelji i bio je u suzama, rekli su iz policije.

image
Halyna Hutchins
Sonia Recchia/AFP

Zbog incidenta nitko nije uhićen niti je zasad podignuta optužnica. Istražitelji ispituju svjedoke, a istraga se još uvijek vodi.

Policija je oko 13.50 primila dojavu da je netko slučajno upucan na snimanju filma.

U priopćenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće uslijed nepravilnog korištenja filmskog oružja koje ispaljuje ćorke.

Policija u priopćenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrijebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korištenje rekvizita vatrenog oružja kada je došlo do ispaljivanja. Provodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Slična tragedija dogodila se 1994. godine kada je sin slavnog Brucea LeejaBrandon Lee, poginuo nakon što ga je glumac Michael Massee upucao nepravilno pripremljenim pištoljem s ćorcima. Također prilikom snimanja.

05. svibanj 2024 23:41