StoryEditorOCM
ViralŠKARE I KONAC

Ana Gruica se pohvalila da je sama dizajnirala svoju haljinu za glam party u Zadru: Ili imate bezobrazno skupe stvari ili jeftine, zato sam odlučila!

Piše Valerija Bebek/Gloria
25. rujna 2021. - 18:58

Na crvenom tepihu prilikom proslave 200 godina Maraskina glumica Ana Gruica Uglešić ponosno je pozirala uz supruga psihijatra Borana Uglešića u kreaciji tamnih boja. Uskoro je na Instagramu otkrila odakle joj neobična haljina. 

- Za sve koji su pitali... (a pitalo je cca troje ljudi) haljinu sam dizajnirala sama, napisala je Ana.

Zatvorena haljina dugih rukava i dužine do gležnja načinjena od čipke i resica glumici odlično pristaje. U razgovoru za Gloria.hr Ana Gruica Uglešić otkrila je kako je nastala kreacija i kako to da je uopće odlučila dizajnirati odjeću.

- S obzirom na to da je došlo do ogromnog raskoraka u cijenama, ili imate bezobrazno skupe dizajnerske stvari, ili imate jeftine, svima dostupne fast fashion stvari, te s obzirom na to da odjeću tog tipa, s obzirom na prirodu mog posla mogu odjenuti maksimalno jedan do dva puta, najbolji način da imam nešto originalno, a pri tome da nije basnoslovno skupo jest vlastiti dizajn. Nije neka filozofija - objasnila je Ana Gruica Uglešić u razgovoru za Gloriju.hr..

Ana je prema svojoj zamisli krenula u realizaciju ideje. Kako kaže, vidjela je staru haljinu koju je Kate Moss nosila 2000. "i ukrala kroj", a dodala je da smatra kako nije neka znanstvena fantastika odnijeti šivati haljinu.

- Otišla sam u dućan s materijalima, dugo prevrtala dućan i našla materijal.

Ključno je znati ženu koja vrhunski šije i dobro razumije vašu viziju. Imam sreću poznavati tetu Irenu, koja je godinama bila alfa i omega krojačnice sada već ugašenog modnog brenda "Mak", istaknula je Ana.

Za sada nema planova pokrenuti modni brend, a kako je otkrila, i ranije je često posezala za uslugama dobrih majstorica krojačica s kojima bi zajedno radila kreacije koje joj se sviđaju.

- Budući da sam godinama bila aktivni dio modne scene, još sam 2000-ih godina često šivala stvari po svojim idejama, dok još nije ni bilo društvenih mreža.

Također, u trudnoći sam sve haljine šivala po svojim zamislima jer je bilo teško naći trudničke kakve sam htjela.

Što se sadašnjeg vremena tiče, odlučila sam sama sebi osmišljavati haljine kad imam vremena. Tako da eto još jednog razloga za veseliti se budućim eventima - najavila je splitska glumica, piše Gloria.

19. travanj 2024 17:14