StoryEditorOCM
ViralSLANA ŠALA

Bacao kamenčiće u more pa mu kapetan broda zaprijetio da će zbog kršenja zakona platiti kaznu od 5.000 kn. Je li to istina, odgovori su genijalni...

Piše Dalmacija SD
29. kolovoza 2022. - 22:42

Koliko ste oblutaka u životu bacili u more pokušavajući oboriti vlastiti rekord žabica ili boreći se da se dobacite najdalje od cijele ekipe? E pa, ako niste znali, bili ste u opasnosti da da "popijete" popriličnu kaznu za to "zlodjelo". Barem je tako rečeno jednon korisniku Reddita. 

- Danas sam sa sinom bio na stjenovitoj obali blizu jednog mjesta na našoj obali, u Šibensko-kninskoj županiji. Stajali smo tamo i bacali kamenje u more. Odjednom se pojavio brod koji je čak napravio veliki krug kako bi došao do nas. Kapetan tog broda je vrlo agresivno počeo vikati da moramo prestati bacati kamenje u more te da je kazna za tako nešto 5.000 kuna. Sad zanima me postoji li neka pravna osnova za to ili se jednostavno radio osobi sa nekim dubljim problemima? - potražio je pravne savjete na korisnik ove platforme.

Ubrzo je uslijedila lavina odgovora od kojih je većina bila - očekivano - ironična.

- Ribe i rakovi se od straha onda više znoje. I tako povećavas slanost mora što onda opet ubija te iste ribe i rakove. Ukratko znojenjem riba i rakova pravis od jJadranskog mora mrtvo more… 

- Meni je did ko malom govorio da ću zatrpati more ako budem to radio.

- To je čista devastacija javnog dobra... Tako je i Latković bacao kamenčiće u more pa je malo po malo niknuo mul u Vruji.

- Pa zamisli kad bi svi bacali kamenje u more, zatrpali bi more... Što bi onda prodavali turistima?

- Reci da ste Horvatinčićev rod i možete na moru radit što želite, a zakonom nek si obriše dupe.

27. travanj 2024 00:38