StoryEditorOCM
ViralOD SAMIH POČETAKA

Bojan Jambrošić želi duet s Ninom Badrić. ‘To se do sada nije ostvarilo. Za sada smo došli samo do toga da si kažemo bok...‘

Piše Anita Matić
24. listopada 2020. - 18:37

Bojan Jambrošić, pjevač kojeg gledamo svake subote u showu "Zvijezde pjevaju", čovjek je s puno talenata. Glazba je u centru njegova djelovanja, no on je, među ostalim, i glumac, autor crtanih filmova, a nije isključeno da se u budućnosti ozbiljnije primi i kuhače, budući da je kuhanje također njegova velika strast. U estradnu orbitu lansirao ga je show " Hrvatska traži zvijezdu", prije više od deset godina, a sve od tada Bojan suvereno brodi umjetničkim vodama.

Vaš lanjski angažman s Ashley Colburn osigurao je i vama i njoj brojne pohvale, umalo ste i pobijedili, a iz te priče rodilo se i divno prijateljstvo... Još smo praktički na početku ovogodišnjeg showa... Koliko ste zadovoljni situacijom s glumicom Dorom Fišter, kakva je učenica, prijateljica... i što sve možemo očekivati od vas u nadolazećim emisijama?

- Da, istina, prošlogodišnji show mi je donio puno lijepog, a ono najvrjednije je upravo sama Ashley, s kojom sam postao jako dobar prijatelj. Snimili smo i zajedničku pjesmu, a ovih dana ona izbacuje i svoj prvi samostalni singl o Hrvatskoj. Ja očito imam sreće kad se spajaju parovi jer ove godine također sam spojen s divnom i talentiranom Dorom Fišter, kliknuli smo na prvu i kao prijatelji, ali i pjevački. Volim raditi s osobama poput Dore jer je veliki radnik, a opet se zna zabaviti i šaliti. U nadolazećim emisijama možete očekivati iz emisije u emisiju potpuno novu i drukčiju Doru... Kako su se mijenjali žanrovi tako smo se mijenjali mi i naš nastup.

Iza vas je više od deset godina uspješne karijere; koji biste trenutak izdvojili kao "highlight", a koja vam je pak estradna lekcija najteže pala?

- Teško je izdvojiti samo jednu situaciju kao "highlight" jer bilo je jako puno njih... Od velikih nastupa pred tisućama ljudi pa do pjevanja kao predgrupa Backstreet Boysima, nominacija za nagradu Hrvatskog glumišta, Porin koji sam nedavno osvojio pa i svi mjuzikli i predstave u kojima sam bio i showovi u kojima sam sudjelovao. A meni, koji sam stvarno stalno veseo i želim biti dobar prema svima, najteže možda mi pada kada shvatiš da ti nisu baš svi prijatelj i da ne možeš svima vjerovati.

Ali drago mi je da sam brzo shvatio da je pjevanje kao i svaki drugi posao... Koliko radiš i daješ se u to, toliko ti se i vrati.

Prije nekih godinu, godinu i pol niste znali gdje biste od posla - imali ste koncerte, nastupali u mjuziklima, pjevali na vjenčanjima... Kakva je situacija sada i jeste li optimist što se tiče nadolazećih mjeseci, kakva je situacija?

- Trenutno je situacija teža za sve pa tako i za nas koji sa bavimo umjetnošću. Ja sam svjestan toga da ne možemo samo sjediti doma i govoriti koliko je teško i loše nego se treba pokrenuti i naći alternativni put. Vjerujem da će uskoro biti bolje, a do onda je na nama da gradimo svoje talente i zanimanja i otkrivamo nove.

Vječna borba s kilogramima

Glazbenici su zbilja u nezavidnom položaju; s kim se vi najviše pojadate na tu temu i tražite li udruženim snagama neka alternativna rješenja kako biste prebrodili ovo teško razdoblje?

- Pojadam se prijateljima, a i kolegama glazbenicima. Svi smo svjesni da se trenutno nastupi, koncerti ne mogu održavati kao prije, ali zato postoje drugi načini na koje možemo doprijeti do svoje publike. Sada samo treba pokrenuti svoju kreativu i boriti se sa situacijom.

Nedavno ste otkrili još jednu svoju strast - kreator ste animiranih filmova i sve radite sami - od crtanja, animacije.... Kako ste se upustili u tu avanturu i gdje vas je ona od svojih početaka do sada odvela? Postoji li još nešto tog tipa čime ćete nas iznenaditi u skoroj budućnosti?

- Ova avantura izrade animiranih filmova je započela upravo zahvaljujući ovoj situaciji s COVID-om i višku slobodnog vremena. Radio sam to i prije kako bih razveselio svoje nećake, a sada sam tome posvetio više vremena i podijelio to s javnošću. Radim sve sam, od scenarija, glazbe, animacije, snimanja i montaže tako da sam sam svoj šef. Nisam ni očekivao, ali to mi je donijelo dodatni posao koji ćete uskoro moći vidjeti na malim ekranima.

Koja je vaša neostvarena glazbena želja?

Od samog početka karijere sam spominjao duet s Ninom Badrić. To se do sada nije ostvarilo. Za sada smo došli samo do toga da si kažemo bok, ali i to je dobar početak...

Nakon pobjede u showu "Hrvatska traži zvijezdu" izgubili ste poprilično kilograma, a pisalo se tada i o nekim zdravstvenim poteškoćama. Što biste poručili svima koji kreću u bitku s kilogramima, gdje se krije najviše opasnosti?

- Ja se vječito borim sa kilogramima i nisu mi strane dijete. Volim jesti i gurman sam, tako da sam stalno s kilogramima gore-dolje. Teško mi je davati neke savjete, ali definitivno znam da kako god mršavjeli, uvijek se treba kretati i vježbati.

Često ste znali reći da ste željeli biti kuhar... Gdje ste naučili kuhati, koji su vaši specijaliteti i kome najčešće kuhate?

- Obožavam vrijeme provoditi u kuhinji, a budući da sam izbirljiv u hrani i puno toga ne jedem, često kuham za sebe razne specijalitete koje inače zbog namirnica koje ne volim ne bih jeo. Najviše volim kuhati razna rižota i hranu u koju ide krumpir, a to obično kušaju moji prijatelji i obitelj.

Malo se zna o vašem ljubavnom životu; postoji li netko poseban, jeste li zaljubljeni...?

Evo, na ovo pitanje mogu odgovoriti samo da sam sretan i zadovoljan.

20. travanj 2024 09:43