StoryEditorOCM
ViralKRALJIČINA REAKCIJA

‘Cijela obitelj je ožalošćena, optužbe za rasizam se ozbiljno shvaćaju, a Harry, Meghan i Archie uvijek će biti voljeni članovi obitelji‘

Piše M. Č.
9. ožujka 2021. - 19:34

Kraljica Elizabetha II. prekinula je tišinu nakon šokantnog intervju s Oprah Winfrey u kojemu su princ Harry i Meghan Markle optužili kraljevsku obitelj za rasizam.

Britanska vladarica kaže kako je cijela obitelj bila ožalošćena kad je čula razmjere izazova s kojima se par suočavao proteklih nekoliko godina.

Kao i u nedavnom priopćenju da se Harry i Meghan definitivno neće vratiti funkcijama radnih članova kraljevske obitelji, kraljica je ponovila da će njih dvoje i njihov sin Archie uvijek biti „voljeni članovi obitelji”.

image
Kraljica kaže kako će Harry, Meghan i Archie uvijek biti voljeni članovi obitelji
John Stillwell/AFP

- Problemi koji su naglašeni, naročito onaj rasni, su zabrinjavajući. Iako neke uspomene mogu varirati, uzimaju se vrlo ozbiljno i obitelj će se njima privatno pozabaviti – kaže se u priopćenju.

Procjenjuje se kako je kraljica čekala do utorka s priopćenjem kako bi Britanci imali priliku vidjeti intervju koji je na američkoj mreži CBS prikazan u nedjelju navečer po tamošnjem vremenu, a u Britaniji na mreži ITV u ponedjeljak navečer.

image
Buckinghamska palača
Justin Tallis/AFP

Ne očekuje se da će kraljevska obitelj bilo što dalje komentirati, a navodno je kraljica dvojila hoće li uopće reagirati na šokantne optužbe u strahu da će Harry i Meghan nakon toga javno otkriti koji je to član kraljevske obitelji bio „zabrinut” za boju kože njihovog tada još nerođenog sina s obzirom da je Meghan miješanih rasa.

U razgovoru s Oprah, Harry i Meghan nisu željeli reći koji je član obitelji govorio o tome koliko će tamna biti koža njihovog sina, ali kasnije je Harry navodno rekao da to nisu bili njegovi baka i djed, kraljica Elizabetha i princ Philip koji je od 16. veljače u bolnici zbog srčanih problema.

Naravno, sada treba vidjeti hoće li Harry i Meghan baciti još koju "bombu" na kraljevsku obitelj koju su napustili prošle godine i skrasili se u Meghaninoj rodnoj Kaliforniji.

03. svibanj 2024 02:33