StoryEditorOCM
ViralPUT OD 10.000 EURA

Dok mnogi izbjegavaju putovanje vlakovima, Angelina Jolie je povela kćer na 24-satnu vožnju od Pariza do Venecije luksuznim Orient Expressom

Piše PSD
5. kolovoza 2021. - 18:32

Angelina Jolie i njezina kćer Shilon viđene su na stanici Gare de l'Est u Parizu. Mnogi su se pitali gdje su se uputile a uskoro je Angelina na svom Instagram profilu objavila fotografije sa puta Orient Expressom iz Pariza do Venecije. Glumica se zabavljala u vlaku, a snimili su je i obožavatelji kako veselo viri kroz prozor i snima okoliš. Došavši u Veneciju objavila je i svoju šetnju po krovu susjedne zgrade te oduševila svoje pratitelje.

Orient Express izvorno je bio luksuzni vlak koji je prvi puta vozio od Pariza do Carigrada 5. lipnja 1883. godine. Tijekom desetljeća ruta se skraćivala, nego vrijeme nije ni vozila, a onda je 14. prosinca  2009.  prestala prometovat  zbog marketinškog spora oko imena. Vlasnik vlaka je sada Belmond Ltd. (bivši Orient-Express Hotels Ltd).

image
Vlak Orient Express na stanici Gare de l'Est u Parizu
Afp

Putnici  uživaju u putovanju u prošlost Orient Expressom jer je povijesni ambijent u velikoj mjeri očuvan tijekom obnove vagona. Međutim, putovanje vlakom Orient Expressom nije jeftino: putovanje od Pariza do Venecije traje 24 sata a boravak u luksuznom apartmanu košta oko 9.850 eura.

Ove godine se povećao broj ruta kuda vlak prometuje, a osim upoznavanja novih krajolika, Orient Express nudi i tri nova apartmana nazvana po gradovima na ruti – Beč, Prag i Budimpešta. Uz ova tri još su na raspolaganju apartmani Venecija, Pariz i Instanbul.

05. svibanj 2024 10:23