StoryEditorOCM
ViralKRALJ OKTANA

Dugo čekani dokumentarac o Michaelu Schumacheru premijerno 15. rujna na Netflixu! Što će se sve moći u njemu vidjeti, a što neće?

Piše PSD
11. rujna 2021. - 19:50
 Michael Schumacher sedmerostruki je prvak Formule 1, o čijem se zdravstvenom stanju nakon skijaške nesreće 2013. godine  jako malo znaPornchai Kittiwongsakul/AFP

Dokumentarni film o Michaelu Schumacheru bit će premijerno prikazan na Netflixu 15. rujna. Nijemac je 29. prosinca 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Pao je i zadobio teške ozljede glave, a dugo je vremena bio u komi, pa čak i smrtnoj opasnosti. O njegovu zdravstvenom stanju danas se jako malo zna, a sve u tajnosti čuva upravo Corinna Schumacher, ali je u dokumentarcu o svom suprugu, pred sam kraj, otkrila neke nove detalje, piše Net.hr.

"Netom prije nesreće rekao mi je da snijeg ovdje baš i nije povoljan i da radije odemo u Dubai skakati padobranom", kazala je Corinna i pojasnila kakvo je trenutno stanje.

"Živimo zajedno kod kuće, podvrgnut je terapijama, radimo sve u našoj moći da mu bude dobro i da osjeća ljubav i solidarnost obitelji", kazala je među ostalim.

image
Corinna Schumacher, Michaelova supruga, na fotografiji sa sinom Mickom, također vozačem, u filmu otkriva neke nepoznate detalje

 
Frank Rumpenhorst/AFP

Osim razgovora s mnogim ljudima iz Schumacherova života, u dokumentarcu će, među ostalim, biti govora o jednom od najbolnijih trenutaka iz karijere velikog Nijemaca. Dogodilo se to 1999. na Velikoj nagradi Velike Britanije kada mu je otkazala zadnja kočnica te je na kraju završio sa slomljenom nogom. Zbog toga je prepustio šest utrka i ispao iz utrke za naslov prvaka te sezone.

"Prednji kotač je razbio kokpit i zaglavio se. Nisam mogao izaći, a pokušavao sam izvući nogu koja je bila zarobljena. Ležao sam tako i osjetio da se pomalo umirujem. E onda sam odjednom osjetio kako mi otkucaji srca postaju sve sporiji, sve dok odjednom potpuno nisu prestali. U tom trenutku sam pomislio da tako izgleda odlazak na onaj svijet", njegove su riječi.

Prema onome što se može pročitati, u dokumentarcu neće biti previše govora o aktualnom zdravstvenom stanju sedmerostrukog prvaka F1, već će brojni njegovi prijatelji i članovi obitelji govoriti o njemu i njegovoj karijeri, piše Net.hr.

02. svibanj 2024 03:26