StoryEditorOCM
ViralFORMACIJA 4-4-1-1-1

Englezi su sastavili najbolju momčad od nogometaša iz bivše Jugoslavije, evo koliko je hrvatskih igrača u prvih 11

Piše Sport SD
12. veljače 2023. - 14:53

Engleski ‘Daily Mail‘ objavio je najbolju aktualnu nogometnu momčad sastavljenu od igrača s prostora nekadašnje Jugoslavije. Pritom je slavni otočki medij u prvih 11 ex Juge stavio i četiri hrvatska reprezentativca, Luku Modrića, Matea Kovačića, Ivana Perišića i Joška Gvardiola. Pritom bi traku oko ruke u toj momčadi nosio hrvatski kapetan Modrić.

Momčad je sastavljena u formaciji 3-5-2 ili ako ćemo se našaliti u formaciji 4-4-1-1-1. Naime, složena je od spomenuta četiri hrvatska reprezentativca, četiri nogometaša iz Srbije, te po jednog igrača iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore. Šalu na stranu, momčad u formaciji 3-5-2 izgleda ovako: Jan Oblak (Slovenija, Atletico Madrid) - Stefan Savić (Crna Gora, Atletico Madrid), Joško Gvardiol (Hrvatska, RB Leipzig), Nikola Milenković (Srbija, Fiorentina) - Mateo Kovačić (Hrvatska, Chelsea), Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid), Dušan Tadić (Srbija, Ajax), Ivan Perišić (Hrvatska, Tottenham), Sergej Milinković-Savić (Srbija, Lazio) - Dušan Vlahović (Srbija, Juventus), Edin Džeko (BIH, Inter).

Najmlađi član početne postave ove imaginarne momčadi je Gvardiol (21), a najstariji Modrić (37). Mahom je ipak vrlo iskusna, rutinerska. Englezi su se prisjetili kako je nekadašnja Jugoslavija dvaput bila polufinalist Svjetskih prvenstava 1930. i 1962. godine, dvaput finalist na Euru 1960. i 1968. godine, kao i finala koje je Hrvatska igrala na Mundijalu u Rusiji 2018. godine. Zato se i pitaju bi li, da još postoji, moderna Jugoslavija bila svjetska nogometna velesila.

05. lipanj 2023 19:43