StoryEditorOCM
ViralNEPOZNATA KARIJERA

Farkaš senior oduvijek je želio biti rock and roll glazbenik, po mogućnosti član Rolling Stonesa, a sada opako uživa u Nasljednicima

Piše Jutarnji.hr
14. rujna 2020. - 17:28

Da sviraju obrade, Branimir Farkaš (50) na svakom bi koncertu mogao mirne duše otpjevati Štulićeve stihove "Ništa mi više nije važno/našao sam dobar bend/želim samo da sviram... No, bend Nasljednici, u kojem nastupa poznati HTV-ov urednik i novinar, umjesto obrada svojoj sve brojnijoj publici nudi autorske rock i blues pjesme, koje pišu Branimir i njegov 17-godišnji sin Roko. Dio tih skladbi izveli su ovog vikenda na zagrebačkom koncertu u povodu petog rođendana Glazbene kuće. Kako je bilo, Jutarnji.hr pitao je najstarijeg člana benda, Brankasa?

- Skandiralo se, pjevalo, palili se upaljači, na stejdž su letjeli grudnjaci... - opisuje uzavrelu koncertnu atmosferu televizijski novinar koji dodaje da je grudnjak vjerojatno ipak bio upućen mlađim članovima grupe, a ne njemu. Jer, uz Branimira Brankasa Farkaša u Nasljednicima sviraju Roko Rif Farkaš (17), Branimirov sin na gitari, Vinko Vince Jakupak (18) na basu i 18-godišnji Vjeko Vjex Zuhrić (sin Zlatana Zuhrića Zuhre) na bubnjevima.

Pjesme za bend pišu Branimir i Roko, koji dijeli isti glazbeni ukus sa svojim tatom koji je još davne 1986. svirao u bendu Pirati. Tako je ostvario svoj davni san: jer Farkaš senior oduvijek je želio biti rock and roll glazbenik, po mogućnosti član Rolling Stonesa.

- Nisam u Stonesima, ali sam u Nasljednicima i opako uživam izvodeći autorski blues rock na tragu Stonesa, Zeppelina, Pink Floyda i Creama... - kaže Farkaš koji, kao i ostatak benda, nimalo ne žali za bubnjem što ga je na subotnjem koncertu u žaru svirke Vjeks doslovno razbio.

- Lako za bubanj, bitno je da je koncert bio sjajan! Pjevati i svirati dobar rock and roll pred publikom najbolji je osjećaj na svijetu - ističe Farkaš, čiji bend u ovom sastavu nastupa šest mjeseci. U svom repertoaru imaju četrdesetak autorskih skladbi, a tri najnovija hita, pjesme "Ljeto", "7" i "Samo sanjaj", lansirali su ovoga ljeta. Nasljednici uskoro potpisuju ugovor sa ZAMP-om i već ovaj tjedan njihove će stvari biti dostupne na Apple musicu, Spotifyu i Deezeru. Na Youtube musicu su već dostupne, s ponosom kažu muzičari koji ističu da dobra glazba ne priznaje nikakav eventualni generacijski jaz.

19. travanj 2024 06:14