StoryEditorOCM
ViralSTOLČIĆ ZA BALKONČIĆ

I vi možete ovako guštati, čak i ako vam je balkon uistinu minijaturan: stolić za kavu uopće vam neće trebati, dovoljna su - dva trokutića

Piše Tea Sumić Miletić/PSD
17. svibnja 2020. - 22:00

Kad je balkon minijaturnih dimenzija ideja o ispijanju kavena njemu lako se može činiti nemogućom misijom. Treba biti praktičan, ostaviti mjesta za sušilo, bicikl, zimnicu ili što već držite na svom balkončiću. Je li tako? Naravno da nije.

Svaka čast sušenju robe, bicikliranju pa čak i zimnici, no popoti kavu na svom balkonu u svom miru jedno je od malih zadovoljstava kojeg se ne bisno trebali odreći, a to nam je u zadnje vrijeme postalo itekako jasno.

A kad je prostor skučen, valja se osloniti na domišljatost. Možete nabaviti rasklopni stolčić, napraviti šank koji se naslanja na ogradu, a možete iskoristiti ovaj prijedlog o kutnom visećem stoliću.

Našli smo ga na stranici španjolskog časopisa za uređenje doma, Mi Casa. Španjolci nam predlažu da od drva izradimo dvije trokutaste platforme, na svakoj probijemo rupe te ih uz pomoć konopa objesimo u kut ograde.

Konkretno, trebate pod pravimkutom spojiti dvije daske te preko njih, dijagonalno, pričvrstiti još 3-4 šire daske, kako bi nastala platforma.

Ideja zvuči sjajno, zar ne, a ovdje ćete naći detaljnija uputstva o potrebnom materijalu, dimenzijama i postupku izrade.

Ako vam ograda nije poput ove iz španjolskog primjera, razmislite o metalnim ili drvenim profilima koje biste mogli zakačiti preko nje kako biste potom o njih objesili svoj viseći stolić.

23. travanj 2024 13:23