StoryEditorOCM
ViralKAO DA JE ZNAO...

Još 2019. bio je skeptičan u svoj oporavak: ‘Rekli su mi da ću opet trčati, ali ja u to ne vjerujem‘

Piše Gloria
19. veljače 2021. - 18:20

Legendarni novosadski pjevač doživio je sredinom studenog 2019. infarkt i morao je otkazati sve koncerte, već tada je obožavateljima poručio kako nije siguran hoće li ikad biti onaj stari. Nešto više od godinu dana kasnije hospitaliziran je u novosadsku bolnicu zbog upale pluća, a kako prenose srpski mediji u 68. je izgubio životnu bitku zbog posljedica zaraze koronavirusom.

Obožavatelji Đorđa Balaševića ostali su u šoku kada su srpski mediji izvijestili da je popularni pjevač hospitaliziran sredinom studenog 2019. Sumnjalo se tada na infarkt, iako to tada nitko od njegove obitelji nije službeno i potvrdio.

Njegova kći Jelena Beba Balašević na svom Facebooku objavila je kako je koncert njezinog oca u Kragujevcu otkazan zbog zdravstvenih razloga.

Mjesec dana kasnije te 2019., Balašević se prvi put nakon hospitalizacije obratio javnosti i to putem Facebook profila svoje kćeri te otkrio kako su mu ugrađeni stentovi.

- Bio sam u maloj nekoj frkici, žao mi je što sam morao odgoditi koncert u Kragujevcu. Novinari obično puno pretjeruju, ali ovaj put nisu puno pretjerali. Bio sam u bolnici četiri dana, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo su me dotjerali. Prvi put mi je netko nešto stavio, uvijek ti liječnici nešto vade, ovaj put su mi stavili četiri stentića - napisao je tada Panonski mornar.

- Rekli su mi da ću moći trčati, no ja ne vjerujem u to. Nemojte me pitati jesam li dobro, jer neću više nikad biti dobro zato što imam 100 godina. No nadam se da ću moći nastaviti tamo gdje smo stali i da još neko vrijeme neću dobiti ulicu u Novom Sadu - uspio se tada malo i našaliti s cijelom situacijom.

- Tu se oporavljam u našem dvorištu uz pomoć svoje obitelji, naravno, no sada je najljepši mjesec koji je posebno važan u mojoj obitelji, jer imamo i tri rođendana i moja jedina ljubav, supruga Olivera izdaje knjigu te moram biti ovdje prisutan - poručio je Balašević te se osvrnuo i na predstojeće koncerte koje onomad trebao održati u Osijeku i Zagrebu.

- Moram se prvo konzultirati s dva liječnika koji puno bolje znaju kako sam. Njih trebate pitati kako je Đole, a ne mene. Neki dan čitam u novinama da je Balašević potvrdio koncert u Osijeku. Nisam ga potvrdio, ali Osijek je moj lega grad. Ako ne uspijem u Osijeku održati koncert, onda neću nigdje. I u Zagrebu, gdje uvijek dolazim da se liječim, a ne da provjerim jesam li bolestan - kazao je.

- Da se mene pita, ja bih te koncerte već sad obećao. Ali da se mene pitalo, ja ne bih bio sasvim živ. Bolje da se pita druge. Bio sam u bolnici i imao problema koji se mogu nazvati i životno ugroženim. To nije nikakva vijest. Za mene je vijest kada najpoželjniji momak u regiji održava koncert u Beogradu i ima 70 godina. Kad jedan deda završi na Institutu za kardiovaskularne bolesti to nije nikakva vijest - ponovno je rekao u svom stilu.

Konačno, nakon što se oporavio, pušten je na kućnu njegu, no bez svoje vjerne publike nije dugo izdržao te je ipak s malom odgodom održao obećane koncerte u Osijeku, a potom i u Zagrebu.

Iako su mu obožavatelji iz cijele regije slali poruke ozdravljenja zbog nedavne hospitalizacije uslijed upale pluća, Đorđe više nije imao snage boriti se. U 68. godini podlegao je bolesti uzrokovanoj virusom covid-19 koja je obilježila posljednjih nekoliko mjeseci naših života.

image
Goran Šebelić/Cropix

Zbogom, Panonski mornaru!

Zbogom, veliki Đole ?

Dok nam se u očima sjaji suza, a glas nestaje, samo su tvoji stihovi dostojni oproštaja...

'Život je more, pučina crna

Po kojoj tonu mnogi što brode

Nije mi srce plašljiva srna

Ja se ne bojim velike vode...'

18. travanj 2024 09:41