StoryEditorOCM
ViralOPASNO I LUDO

Jurnjava kamionom po zaustavnoj traci: Pogledajte kako i čime pretječe ovaj vozač na autocesti!

Piše JL
27. kolovoza 2022. - 21:09

Čitatelj Jutarnjeg lista snimio je i poslao nam novi dokaz obijesne i opasne vožnje na hrvatskim cestama. U ovom najnovijem slučaju, vozač - ni manje ni više nego kamiona cisterne - odlučio se na pretjecanje osobnog automobila po zaustavnoj traci na autocesti između Karlovca i Zagreba.

Nakon što je završio s manevrom, vratio se u desnu traku. Posebno je šokantno što se očito radi o profesionalnom vozaču, koji bi s obzirom na to trebao biti svjestan još više od običnih vozača o koliko se opasnom manevru radi.

Ova snimka pojavila se nedugo nakon što je vozač crnog BMW-a ‘krstio‘ nedavno otvoreni Pelješki most, također pretjecanjem po zaustavnoj traci.

Ta je snimka objavljena na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode i izazvala je brojne negativne reakcije pratitelja stranice, koji su izrazili nadu da su ga zabilježile kamere i da će platiti masnu kaznu.

Sredinom kolovoza tridesetgodišnji vozač automobila je u Karlovcu s ukinutom vozačkom dozvolom vozio u zabranjenom smjeru s 1,70 promila alkohola u krvi i kažnjen je sa 22.000 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

U lipnju je jedan Gospićanin šokirao javnost nakon što je u noćnim satima pod utjecajem alkohola općinom Lovinac vozio suprotnim trakom autoceste A-1 te tako prošao čitavi tunel Sveti Rok te je dobio kaznenu prijavu zbog obijesne vožnje.

Ovakvi i slični primjeri svjesnog ili nesvjesnog ugrožavanja zdravlja i života svih sudionika u prometu bilježe se iz godine u godinu, ponekada s fatalnim posljedicama, no čini se da iz toga neki nesavjesni vozači, poput ovog vozača cisterne, uporno ne izvlače nikakve zaključke, piše Jutarnji list.

26. travanj 2024 09:32