StoryEditorOCM
ViralČEKAMO NJEN GLAS

Konstrakta pozirala s uskršnjim jajima na stolićima spornog oblika i izazvala skandal u Srbiji! Dio javnosti šizi: ‘Koja budaletina je ovo stavila?!‘, ‘Brišite ovo, suspenzija ko kuća!‘

Piše Mozaik SD
25. travnja 2022. - 14:19
Srpska predstavnica na Eurosongu dosad se nije bavila politikom, a još nije dala izjavu na temu kojom je uzbudila sunarodnjake

Na službenom eurovizijskom Twitter kanalu Radio Televizije Srbije objavljene su fotografije njihove predstavnice na Eurosongu Ane Đurić Konstrakte, kao čestitka za uskršnje praznike. I izazvale neviđen skandal.

Blagdanska poruka i originalna pojava srpske pjevačice pali su u drugi plan zbog politike, i mnogi su ih protumačili kao provokaciju, pa čak traže i kažnjavanje Srbije, javlja Blic.

 

Naime, nekim pratiteljima je bio vrlo problematičan oblik malih stolova pored kojih je pozirala Konstrakta (u obliku slova Z), a na koja su stavljeni Konstraktini "lavori" s uskršnjim jajima.

Kako se navodi, latinično slovo "Z" postalo je nepoželjno u mnogim zemljama Europe zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

"Koja budaletina je stavila stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu??? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovdje predstavlja cijelu Srbiju, a ne pro-putinovsku. Sklanjajte ove slike sa službenog naloga, pa makar bila i slučajnost!" - glasi jedan od komentara na Twitteru.

"Brišite ovo, shvatit će se kao slovo Z i suspenzija ko kuća!", "Zapravo, Eurovizija nije ni bitna. Kod ovakvih formi je bitan šok za sistem i provokacija. A zanimljivo je da ni u jednom trenutku Konstrakta nije išla direktnom linijom da to ostvari, već kroz aktualnu simboliku koja služi kao iritans narodnim masama". - neki su od ostalih.

Konstrakta se zasad na ovu temu nije izjasnila.

 

 

19. travanj 2024 10:07