StoryEditorOCM
ViralJEDNA JEDINA

Krije privatni život, intimu ne da nikome, danas slavi 59. rođendan: Doris je uvijek dojmljiva, baš kao onog ljeta kad je snimila senzualni videospot

Piše PSD
16. travnja 2020. - 19:23

Puno je medija zabilježilo da Doris Dragović danas puni 59. godina života.

Po mnogočemu dojmljivoj Splićanki te brojke su zaista samo brojke, u posljednjih par godina, naime, Doris je ostvarila neke od najljepših i najposebnijih koncerata u svojoj karijeri i nedvojbeno shvatila koliko ju publika još uvijek želi.

image
Darko Tomaš/Hanza Media

Sjećamo se intervjua od prije desetak godina u kojemu je skladatelj Zrinko Tutić, Dorisin dugogodišnji skladatelj i suradnik ustvrdio da ona više ne nastupa, jer naprosto - nema gdje.

"Nema žena gdje pjevati, ne želi pjevati na seoskoj priredbi! Ja to razumijem, imaš 50 godina, i kažeš sebi, neću pjevati na primitivnim mjestima. Na kraju, nema gdje pjevati, nema takvih mjesta!" - ustvrdio je.

A Doris je od onda naovamo pjevala na najrenomiranijim pozornicama koje ima Hrvatska, od Lisinskog i zagrebačke Arene, do ove splitske. I pjevat će na radost publike nadamo se i dalje.

image
U zagrebačkom Lisinskom
Srđan Vrančić/Hanza Media

Premda je za publiku prava zvijezda, Doris je uvijek naglašavala kako živi normalno i skromno, premda je svoju intimu i osobni život uvijek znala dobro skriti od znatiželjne javnosti.

"To su intima i privatnost, a nikako izloženost bilo kome, a ponajmanje medijima. Pametnome dosta", ustvrdila je.

Tako nije htjela odgovoriti ni na pitanje pridruži li se suprugu Mariju u plivačkim turama, kojima se on ponovno posvetio nakon pretrpljenog srčanog udara.

"Što se tiče mene i mora, da vam ne bih rekla!" - odgovorila je novinarima kao iz topa.

image
Paun Paunović/Hanza Media

A Dorisino ime je neraskidivo vezano uz more. I istoimeni bend, u kojemu je započela svoju sjajnu karijeru, i videospot snimljen na splitskom Kašteletu, koji je davno ušao u anale videospotova iz 80-ih.

 

Nedavno upitana je li ženama u glazbi teže nego muškarcima i zbog čega, našla je vrlo prozaične razloge:

"Zbog: tri sata frizure, dva sata make upa, dana organiziranja garderobe, svaki put različite… Sad oni: brijanje pet minuta prije koncerta, frizura ručnikom, garderoba uglavnom isto odijelo, a različite hlače svaki drugi koncert. Cipele udobne. Uvijek iste. Mogu i tenisice. Šalu na stranu, puno im je ležernije...".

Nezaboravna je i Dorisina izvedba pjesme "Željo moja" na Eurosongu 1986. godine, na kojemu je osvojila 11. mjesto, ali je riječ o pjesmi koja je bila toliki megahit da gotovo imamo dojam da je splitska pjevačica pobijedila.

Nastup na Eurosongu ponovila je i pod hrvatskom zastavom, s Huljićevom "Marijom Magdalenom" osvojila je respektabilno 4. mjesto.

Pjesma je doživjela veliki udarac kada je norveška delegacija, na čelu s njihovim šefom Jonom Olom Sandom, "Mariju Magdalenu" prijavila zbog nasnimljenih muških vokala na matrici.

Iako su autor pjesme Tonči Huljić i šefica delegacije Ksenija Urličić tvrdili da se radi samo o sampleovima glasova, EBU nije prihvatio argument, pa su Hrvatskoj oduzeli 33 posto bodova.

19. travanj 2024 05:16