StoryEditorOCM
ViralVRUĆA TEMA

Kritičari napali Doris Pinčić zbog modne kombinacije, Ksenija Urličić i Željka Fattorini stale u njenu obranu: Loše je kad se pretjeruje s dekolteima!

Piše Petra Plivelić/JL
21. prosinca 2020. - 16:38

Jedna modna kombinacija popularne televizijske voditeljice podijelila je naciju.

Nije se ovog puta radilo o prevelikom dekolteu ili prekratkoj haljini, već o najobičnijim trapericama.

- Dragi Bože da mi je znati tko pusti Doris da vodi emisiju ovakva! S ovim 'repićem'?! Inače u trapericama! Ni Zlata nije ništa bolja što se odjevnih kombinacija tiče! Inače jako zgodne i lijepe al' neke stvari po meni su nedopustive!

Zar Vam Mila Horvat nije podijelila lekciju dok je vodila?!? - duboko se šokirala jedna gledateljica emisije “Dobro jutro, Hrvatska” koja je svoje nezadovoljstvo outfitom popularne voditeljice, 32-godišnje Doris Pinčić podijelila u komentarima Facebooku.

image
Doris u crnim trapericama uznemirila je gledateljicu


Nije dugo trebalo da se povede užarena rasprava. Jer modne kombinacije televizijskih voditeljica nepresušan su izvor spektakularne zabave.

- Ako ti na osnovu repića ocjenjuješ nečiji rad, onda radije obriši to svoje trabunjanje - poručio je jedan gledatelj braneći modni odabir televizijske voditeljice.


- A zašto bi?! Imam pravo na vlastito mišljenje! Nisam osporila njezin rad i stručnost nego izgled s kojim izlazi u javnost! Doduše nije ni ona kriva (što sam spomenula) jer netko bi trebao voditi brigu o tome kakva će izaći pred raju!

I ne miješajte kruške i jabuke nego pažljivije pročitajte komentar! Ja o jednom Vi o drugom - nastavila se rasprava koju su ubrzo 'uhvatili' i brojni portali.

Outfit Doris Pinčić u jutrošnjoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”,  koju je vodila s Mirkom Fodorom (58) postao je tema dana.

Dežurni su kritičari oštro 'opleli' po Pinčić pozivajući se na kršenje televizijskog dress codea.

image
Doris s kolegama voditeljima emisije "Dobro jutro Hrvatska"
Neja Markičević/Cropix


Doris je, naime, odjenula uske crne traperice koje joj dosežu do gležnja, koje je uparila s crnim gležnjačama s visokom potpeticom, bež puloverom i maramom tamnih boja vezanom visoko uz vrat, a kosu je pak podignula u visoki konjski rep.

Trapericama nije mjesto na televiziji, tvrde jedni, dodajući kako ovo nije bilo prvi put da Pinčić na televiziji nosi traperice.

- A ni malo više elegancije ne bi škodilo... - kažu komentatori.

- Nije na modnoj reviji... Kakve danas hodaju ovo je super – tvrdili su drugi.

Je li trapericama mjesto na televiziji, jesu li primjerene te je li Doris Pinčić prekršila dress code upitali smo dvije televizijske doajenke.

Nekadašnja urednica Zabavnog programa HRT-a, spikerica, voditeljica i scenaristica Ksenija Urličić (81) odjevnu kombinaciju Doris Pinčić ne smatra promašenom ni problematičnom.

image
Ksenija Urličić: Postoje vrlo elegantne traperice, stoga ni to nije kršenje dress codea
Darko Tomaš/Cropix


- Ne mislim da su traperice pogrešan odabir, pa 'Dobro jutro, Hrvatska' je jutarnja emisija, koja ulazi u domove i želi biti uz obitelji. Ne vidim u tome ništa loše.  Štoviše, i traperice mogu biti vrlo elegantne.

Loše je, pak, kada je odjeća neprimjerena za televiziju, kada se, recimo, pretjeruje s dekolteima i šljokicama. Voditelji trebaju imati poštovanja prema gledateljima, a to pokazuju i svojom odjećom, no ona nikako ne smije odvlačiti pozornost od onoga što se govori – komentirala je Urličić dodavši da je Doris Pinčić sjajna voditeljica koja je obogatila program HTV-a.

U kojem slučaju su traperice problematične na televiziji? U prime timeu?

- Ne bih rekla da su ikada problematične, ali istina, to bi možda bilo upitno. No, s druge strane, postoje vrlo elegantne i primjerene traperice stoga ni to nije kršenje dress codea.

Pa, pogledajte najbolje odjevenu osobu na televiziji, onog šarmantnog meteorologa Nove TV, Darija Brzoju, koji u prime timeu nosi jako zanimljive kombinacije – upućuje nas Urličić, objašnjavajući kako pravila televizijskog dress codea nisu tako kruta.

image
Željka Fattorini: Zlatno pravilo je da voditelji trebaju biti pristojno odjeveni, ali to ne znači oštre haljine i odijela...
Matea Petrović/Arhiva/Cropix


S njom se slaže i Željka Fattorini, 75-godišnja novinarka, spikerica, televizijska i radijska voditeljica, ujedno i dugogodišnja voditeljica HRT-ove jutarnje emisije "Dobro jutro, Hrvatska".

- Ispada da ja uvijek branim Doris Pinčić, ali mislim da traperice na televiziji nisu pogreška, posebice ne u jutarnjem programu.

Zlatno pravilo je da voditelji trebaju biti pristojno odjeveni, ali to ne znači oštre haljine i odijela. Traperice su danas prihvaćene i u najelegantnijim kombinacijama, stoga su primjerene i na televiziji. Rekla bih da su traperice za sva vremena i za sve uzraste – smatra Fattorini.

19. travanj 2024 07:13