StoryEditorOCM
ViralBIT ĆE KAO NOVA

Kućni recept za savršeno čistu perilicu rublja: potrebna su vam samo dva sastojka...

Piše L. M.
5. veljače 2023. - 22:09

Turska influencerica, koja na Instagram profilu eve.dair.hersey objavljuje brojne savjete o vođenju kućanstva, objavila je zanimljiv video o čišćenju perilice za rublje. Njezin recept iz kućne radinosti, tvrdi, u potpunosti uništava neugodne mirise u perilici, rublje je bolje oprano, a staklena vrata se ne magle zahvaljujući neobičnoj kombinaciji sredstava za čišćenje bubnja.

Sve što trebate, preporučuje u videu na svom Instagramu, je jedan limun i pasta za zube. Limun presijecite na pola i stavite u sredinu pastu za zube. Ubacite ga u bubanj perilice, a pastu također nanesite na unutrašnjost vrata perilice. Ova bi kombinacija trebala potpuno uništiti neugodne mirise u perilici, rublje će se bolje oprati, a staklo na njezinim vratima sjajit će se kao da je perilica tek kupljena.

Influencerica ima i dodatnu preporuku - gumu u unutrašnjosti perilice očistite sodom bikarbonom i octom, pa upalite neki kraći program pranja na otprilike 15 minuta.

Kako osvježiti boju rublja

Jeste li znali da šećer djeluje kao osvježivač boje? Procedura je jednostavna: odjeću potopite u zašećerenu vodu i ostavite je tako nekoliko sati, a onda operite na uobičajen način. Ovaj postupak bi trebao spriječiti da rublje izgubi boju i vratiti mu svježinu. Ako ste zatrpani obvezama i ne možete čekati da rublje dugo stoji potopljeno u vodi sa šećerom, možete ga dodati i izravno u bubanj perilice ili tri žlice šećera stavite u pretinac za deterdžent. Rezultati će biti odlični, a odjeća kao nova.

30. ožujak 2023 21:52