StoryEditorOCM
ViralREAKCIJA S PRISAVLJA

Ma je li moguće? S HRT-a odgovorili Bubalu na prozivke o koncertu za Olivera. I dok urednica prijenosa Andrijana Škorput šuti...

Piše Mozaik SD
2. kolovoza 2022. - 22:34

Splitski estradni menadžer Ivan Bubalo poslao je otvoreno pismo uredniku Zabavnog programa HRT-a Mariju Sedmaku u kojem kritizira nedavni koncert u Veloj Luci povodom četvrte godišnjice smrti Olivera Dragojevića, a kojeg je prenosila državna televizija.

O tome smo danas već pisali.

‘Oliver je zaslužio više!‘: Bubalo žestoko ‘buba‘ po koncertu za Olivera, piše HRT-u: Vidjelo se puno velikih sponzora, puno novaca, lako je bilo zakupit‘ trajekt, noćenja i napravit karusel! I Vesna je komentirala...

Iako Bubalo nije navikao da mu osobe koje često proziva u svojim objavama na društvenim mrežama i odgovore - sada se upravo to dogodilo.

image

Doris Dragović pjevala je na koncertu za Olivera.

Ante Cizmic/Cropix

Urednica prijenosa iz Vela Luke bila je Andrijana Škorput, koja je nekoć uređivala emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska' i čim je preuzela kormilo izbacila pjesmu Maje Blagdan iz odjavne špice (kasnije ju je vratila sadašnja urednica Ana Milić). I dok se Škorput nije izjašnjavala o koncertu za Olivera kojeg je uređivala, dugogodišnji urednik Zabavnog programa HRT-a Mario Sedmak poslao je Bubalu poruku, koju nam je menadžer ustupio.

- Poštovani gospodine Bubalo, moram priznati da se sa mnogim vašim tezama slažem, a s nekima ne. Nadam se da ćemo iduće popraviti ono što ove godine nije bilo dobro - napisao je Sedmak čime je i sam priznao kako neke stvari u Veloj Luci očito nisu štimale kako treba, iako nije precizirao na što točno misli.

image

Mario Sedmak, urednik Zabavnog programa HRT-a.
 

Marko Todorov/Cropix

Kao i dosadašnjih godina glazbeni producent koncerta bio je Ante Gelo koji je uoči glazbene manifestacije izjavio: Oliver je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja, a mi njegovi prijatelji i suradnici sretni smo da ćemo i ove godine moći sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život i djelo uz veliku pomoć Hrvatske radiotelevizije'.

Podsjetimo se što je Ivan Bubalo napisao HRT-ovcima (pismo prenosimo u cijelosti).

OLIVER JE ZASLUŽIO PUNO VIŠE I BOLJE

"Evo, s vremenskim razmakom od 5-6 dana od održavanja koncerta u čast Olivera Dragojevića, mislim da možemo zaključiti, nakon pojedinačnih pohvala i kritika, kako na svim društvenim mrežama tako i u medijima, da je program bio totalni promašaj.

Jednostavno Oliver je zaslužio puno više i bolje.

Šta smo mogli zaključiti na koncertu?? Ništa! Ali baš ništa, osim bezvremenskih pjesama koje je Oliver postavio na pijedestal.

Da, pjevali su to mladi odlično u emisiji u čast Olivera i zato je koncert trebalo preimenovati u "A strana u čast Olivera"

Još emotivnije bi bilo da su to pjevala djeca od 12-13 godina.

Ako je itko bio široko društven, onda je to bio Oliver.

Gdje su njegove kolege, od Trubadura do grupe More, pa do nogometaša glazbenika, onda njegovih Velalučana, do Meri Cetinić, Jasne Zlokić, do Splitske dice, glazbenih urednika, mnogo novinara, pa do onoga po čemu je bio jako poznat: humora,viceva...

image

Bubalo, među ostalim, zamjera HRT-u što su pjevali mladi glazbenici, poznati po sudjelovanju u emisiji 'A strana'.

Ante Cizmic/Cropix

Oni koji su emisiji dali prolaznu ocjenu svi su se referirali "zaželjeli smo se tih bezvremenskih pjesama". One su svima dio mladosti, fešte, rođendana, pjevanja kad vozimo auto ili radimo nešto po kući, ali i dio vjenčanja, uspomena sa eskurzije...

Pa gdje je onda pravi problem ??????

Svakako u organizaciji!!!

Manifestaciju je osmislio glazbenik i to jako loše. I iz tog poizilazi problem. Kako Gelo stalno radi sa HTV-om, tako je i riješio da vi uđete u projekt. Vidjelo se u najavi jako puno velikih sponzora, iz čega zaključujem i puno novaca, pa je lako zakupit trajekt, noćenja i sve ostalo.

I od svega toga napravit - KARUSEL..

OLVER JE ZASLUŽIO PUNO VIŠE I BOLJE !

Supruga pok Olivera je izjavila da oni nisu u organizaciji i da Oliveru ne bi odgovarao ovakav karusel, ali da poštuje sve gdje se pjeva.

image

Oliverova udovica Vesna koncert je kao i svake godine emotivno doživjelo, a u organizaciji nije sudjelovala.

Josko Ponos/Cropix

Mislim da bi obitelj trebala svake godine dati konačno odobrenje programa. Oliver nije ovo šta je prikazano. Nitko ni blizu nije poznavao Olivera kao njegova mnogobrojna obitelj. Oni su ipak jedini koji su živjeli Oliverove uspjehe, a i probleme. Njihova riječ bi trebala biti zadnja, odlučujuća..

Još jedna jako loša strana ove manifestacije. Oliver je na samome tronu, nema ništa više od njega, međutim ne zaboravite sa njegove lijeve strane je ARSEN, a s desne VICE. Sva trojica su na vrhu vrhova

E zbog ovakvog privatnog pristupa ovoj manifestaciji, Arsen je imao rođendan nekoliko dana ranije, a ni crtice o tome.

Zato treba iskoristiti ovu prigodu i odmah donijeti odluku tko bi trebao biti organizator manifestacijama posvećenih našim veličinama, je li to Ministarstvo kulture, Hrvatska glazbena unija ili Grad gdje se održavaju te manifestacije.

Tako bi se manifestacije mogle proširiti i na Osijek za Kiću Slabinca, Trogir za Vinka Cocu, Zadar za Tomislava Ivčiča.....a vi biste imali 5-6 najgledanijih emisija u cijeloj godini....

U dobroj vjeri, Ivan Bubalo.

18. travanj 2024 05:32